Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menstruacia 2x mesačne.

    , Autor: BARBORA23

    Dobrý deň, dlhodobo mam prolebmy s menštruáciou mávam ju 2x do mesiaca.pred vyše rokom som vysadila antikoncepciu a odvtedy mam takéto problémy. MOJA DR. Mi predpísala estrofem najskôr 1 a duphaston 2x1. Teraz pred 3 mesiaci mi to zvýšila na estrofem 2x1.Po do užívaní mi príde menstruacia, ale príde mi opäť po 2 týždňoch, vychádza to pocas ovulácie ale nie je to len spinenie ale normálna menstruacia. Dr ma pozerala a mala som všetko v poriadku. Akurát mi nemôže vyjsť ster z krčka, stále napíšu že zmiešaná mikroflora tuším. Dr to nejak nerieši podľa nej ten kŕčok mam pekný. Už som z toho zúfalá nakoľko sa chcem pokúsiť o 2 dieťatko. Viete mi poradiť, pripadne odporučiť aj nejaké voľnopredajné lieky? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať aj o ovulačné krvácanie, záleží od dĺžky krvácania. Takto je však bez poznania všetkých výsledkov a okolností ťažké sa vyjadriť. Podľa opisu máte nasadenú liečbu. Dôležité je aj vyšetrenie hormonálneho profilu. Ďalšou z možností je opätovné nasadenie hormonálnej antikoncepcie.