Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,108 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Predčasná menštruácia

    , Autor: Suellin

    Dobrý deň, predošlú menštruáciu som mala vporiadku práveže som ju prvý krát v živote necítila, bola primerane silná trvala 6 dní
    Ale ďakšia menštruácia mi prišla o dva týždne skôr. Tiež bezbolestná a to mi je veľmi zvláštne.
    Mám 20 rokov, dva roky stáleho partnera, bez ochorení štítnej žľazy, bez bolestí svrbenia pálenia, neberiem žiadne lieky ani antikoncepciu a tehotná tiež niesom (tehotenský test2x) Čo to môže byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov, medzi najčastejšie patrí stres, zmena životosprávy, pohybová aktivita, ... Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Predčasná menštruácia

    , Autor: Wolf

    Dobrý deň mám menší problém dostala som menštruáciu o 16 dní skôr včera to bolo len špinenie no dnes mám aj kŕče do brucha s už silnejšie ako včera menštruácia mi skončila 29.1. a včera zrejme začala chcem sa opýtať aký to môže mať dôvod ? Mávam nepravidelný cyklus niekedy prídu skôr niekedy neskôr a niekedy na čas. Prosím poraďte mi ku ginekologyčke nemôžem keďže momentálne mám . Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať aj o ovulačné bolesti a ovulačné krvácanie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Predčasná menštruácia

    , Autor: Adi47

    Dobrý deň, mávam väčšinou pravidelnú menstruáciu ale včera mi slabšia menštruácia prišla asi o 2 týždne skôr. Čim to môže byť ? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemuselo sa jednať o menštruáciu. Sk sa párdňové špinenie vyskytlo uprostred cyklu, mohlo sa jednať aj o ovulačné špinenie. Odsledujte si to.

  • Predčasná menštruácia

    , Autor: didi123

    Dobrý deň,

    Už druhý mesiac mám problém s menštruáciou. Minulý mesiac som ju dostala o týždeň skôr, potom som mala bolestivú ovulaciu (bolesť v podbrušku a bolesť krížov) a pritom som aj trochu krvácala. A teraz mi prišla menštruácia zase skôr a to o 9 dní. Pričom menštruáciu som mávala pravidelnú. Je to niečo s čím treba navštíviť gynekológa? Alebo počkať či sa to zase napraví?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov a okolností. Ak som správne pochopil, cyklus máte pravidelný, ale minulým mesicom sa Vám posunula menštruácia o týždeň skôr. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • menštruácia po darovaní krvi

    , Autor: Zlatica

    Dobrý deň, včera, 2.8. som bola darovať krv. Výsledky krvi boli v poriadku, odber dopadol bez komplikácií, po darovaní som sa cítila dobre. Avšak večer som dostala menštruáciu. O 10 dní skôr ako mala prísť. Nerozumiem tomu, lebo cyklus mám presný ako hodinky. Nemám teraz ani stresové obdobie.
    Môže mať predčasná menštruácia súvis s tým darovaním krvi? Mohlo sa stať, že som bola v počiatočnom štádiu tehotenstva a kvôli darovaniu prišiel spontánny potrat? Ďakujem za odpoveď. Zlatica

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, darovaním krvi môže dôjsť k meškaniu menštruácie, ale môže sa stať, že menštruácia príde aj skôr. Darovanie krvi v počiatočnom štádiu tehotenstva by prípadné tehotenstvo nemalo ohroziť, ak u Vás nie je vylúčené tehotenstvo, treba si realizovať tehotenský test. Predpokladám, že pri vstupných vyšetreniach pred odberom krvi bolo spomínané tehotenstvo. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Predcasna menstruacia

    , Autor: v147

    Dobry den p. doktorka,

    beriem HAK uz okolo pol roka. Vzdy (aj pred HAK) som mala takmer prikladove nacasovanie menstruacie. Tento mesiac mi vsak prisla menstruacia o priblizne 2 tyzdne skor, test som si spravila a je negativny. Menstruaciu som dostala v den, ked sa mi prejavila choroba (silne nachladnutie s nabehom na chripku). Chcela by som sa opytat ci to moze byt sposobene chorobou? Dakujem velmi.

    S pozdravom

    V

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    pri rôznej forme stresu, či už psychické alebo fyzické sa môžu horm, hladiny rôznym spôspbom meniť čiže áno môže to ať vplyv na cyklus, ale ak sa jednalo o krvácanie cca 2 týždne skôr, môže sa jednať i o intermenštruačné krvácanie pri ovulácii, to by tak zodpovedalo...
    ak by sa situácia opakovala i po odoznení choroby a novom cykle, vyhľadajte lekára , pre kontrolu
    s pozdravom