Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • DODATOK tehotenstvo vylúčené.

    , Autor: Domisha

    Dobrý deň pán doktor, tak dnes ráno som si spravila tehotenský test ktorý bol negatívny. Chcela by som teda vedieť čo ďalšie by to mohlo byť ak už mám menštruáciu dnes 14ty deň. Ešte by som chcela dodať že mám drsný povrch na krčku maternice ale je to tak už dlhšiu dobu možno cez pol roka a viac. Budem rada za odpoveď plánujem ísť na Slovensko až o necelé tri mesiace a tuná to nieje žiadna sláva so zdravotníctvom. Ďakujem pekný zvyšok dňa.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez vyšetrenia sa jednoznačne a objektívne nevyjadrí nikto. Ak je aj tehotenstvo nepotvrdené tehotenským testom a krvácanie pretrváva, je aj tak nutné gynekologické vyšetrenie za účelom posúdenia zdroja krvácania, ultrazvukové vyšetrenie maternice, krvné odbery. Podľa Vášho opisu predpokladám, že na krčku maternice máte ektrópium, čo z časti môže spôsobovať Vaše ťažkosti. Opakujem ale, že bez vyšetrenia si nález len tak neviem vymyslieť, najlepšie bude vyhľadať gynekológa.