Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,709 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Špinenie pred ms

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor teraz aj minulý mesiac so mala pred menzesom slabé špinenie a bolesť ako pri menzese. Brucho ma tak boli vždy od ovulácie až kým nepríde menzes.. Som 4 mes po MA aj kyrete. Neviem ci je to v poriadku alebo mam ist k lekárovi. Nikdy som to tak nemala. Ďakujem..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, od zákroku sa mohli isté okolnosti menštruácie zmeniť. Špinenie pred menštruáciou ako aj pobolievanie v podbrušku je pomerne bežné. Odsledujte si to, pôrodom sa to možno zmení. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meškajúce menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa opýtať prečo mám spinenie pred ms ? Spinim hnedym vytokom a ms my mešká 3 dni ???? ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, budem sa opakovať, ale naozaj sa nedá odpovedať naslepo, bez vyšetrenia a poznaní USG nálezu a ďalších parametrov. Príčin môže byť viacero, od tehotenstva, či už fyziologického alebo patologického, od patológie na vaječníku, či vaječníkoch, od patológie maternice, od patológie krčka maternice, od hormonálnej nerovnováhy spôsobujúcej poruchu cyklu, … Práve pre širokú škálu možností sa nedá takto bez vyšetrenia povedať viac. Je potrebné realizovať vaginálne vyšetrenie v zrkadlách, palpačné gynekologické vyšetrenie, USG vaginálnou a v prípade potreby aj abdominalnou sondou a podľa okolností a nálezu aj doplniť odbery krvi.

  • Spinenie pred Ms

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den prajem.chcela by som sa opytat co moze byt... 28.3. Mam dostam menstruaciu a vcera vecer 26.3. Som pri sprchovani mala bledoruzovy vytok no dnes 27.3. Uz vobec nic menzes sa nespustil a presiel aj vytok. Dnes rano ma aj boleli menstruacne krize a podbrusko uz som myslela ze sa to rozbehne ale nic. Dakujem za nazor

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, s najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o PMS, čo je pomerne častým prejavom blížiacej sa menštruácie. Odsledujte si to.