Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,464 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Mešká

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň mám 16 rokov a 15.2.2019 som mala prvý pohlavný styk s ochranou. Ned na ďalší deň som užila tabletku escapelle. Od vtedy mám menštruáciu po 16 dňoch. Naposledy som mala od 22.2-28.2 a dnes 12.3 som zase dostala

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali chránený pohlavný styk a nedošlo k pretrhnutiu kondómu, Escapelle nebolo nutné užiť. Po užití Escapelle väčšinou dochádza k “rozhádzaniu” menštruačného cyklu. Odsledujte si to, pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Menstrulacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer vie uvidiet pan gynekolog na usg ci som tehotna aj ked len v prvy tizden ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, prvý týždeň tehotenstva nie je na USG vidieť, ani druhý, ani tretí. Najskôr sa tehotenský test realizuje na 14. deň meškajúcej menštruácie, kedy je žena väčšinou v štvrtom týždni. Vtedy ešte tiež nie je vidieť tehotenstvo na USG, sú však už prítomné isté zmeny, ktoré naznačujú, že sa jedná o tehotenstvo. Preto sa realizuje odber krvi na beta HCG, ktoré jednoznačne potvrdí alebo vylúči tehotenstvo.

  • Meskanie mesiac

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den mam 14 rokov menzes mam uz skoro 2 roky a mesiac uz mi meska menzes zacala som na zaciatku augusta chodievat na pravidelne prechadzky okolo 8km a mala som aj take mensie vynechavanie jedal teraz uz sa to snazim dat do normalu hlavne kvoli tej menstruacii neviem ci sa mam niecoho obavat alebo proste pockat

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného menstruačného cyklu, najmä vo Vašom veku, môže byť viacero. Menštruačný cyklu ešte teraz môže byť nepravidelný. Osobne si ale myslím, že za to môže zmena životného štýlu, zvýšenie pohybovej aktivity, ako aj zmena stravovania. Ak nemáte žiadne iné ťažkosti, odsledujte si to.

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, menštruácia mi mešká 5 deň a negativny tehotensky test. V deň menštruácie vodnatý výtok. Test som si robila s ranného moču tycinkovy tehotensky test livisan 99 percent ny. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Päť dní meškajúca menštruácia ešte nič neznamená. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Clearblue

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, pán doktor. Chcela by som sa opýtať či si môžem urobiť clearblue test naozaj kedykoľvek počas dňa, z ranného moču som to nestíhla. Teda ak by som to spravila niekedy okolo obeda a nebudem piť veľa, bude výsledok dôveryhodný? (Som momentálne na 41 dní cyklu)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste tehotná, tehotenský test bude pozitívny kedykoľvek cez deň. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odsledujte si to.

  • Kedy vyvolanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobre ráno pán doktor. Už som tu písala ohľadom meškania menštruácie. Dnes je to 40ty deň cyklu, bolestí v podbrušku mám už tak štvrtý deň, prsia mám veľmi citlivé no menštruacia stále nikde. Neviem či je to tak kvôli tým silným antibiotikám čo som brala alebo aktuálnej chorobe. Tehotenský test mám negatívny. Len som Vás chcela poprosiť o radu, kedy mám moji situáciu riešiť s gynekologickou, aby mi menzes vyvolala?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste ešte aktuálne chorá, neviem či má zmysel menštruáciu vyvolávať. Áno, s najväčšou pravdepodobnosťou Vám menštruácia mešká kvôli aktuálne prebiehajúcemu ochoreniu a užívanými antibiotikám. Ak nedôjde k spontánnemu spusteniu menštruácie, môžete navštíviť Vášho obvodného gynekológa za účelom vyvolania menštruácie po vyliečení.