Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,463 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dvojčatá

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň mám na vás otázku .Rodila som dvojčatá cisárskim rezom . Menštruácia bola po pôrode v poriadku ale po troch mesiacoch vynechala pol mesiaca bola som z tím u lekára všetko bolo v poriadku nakoniec prišla .A potom išla ďalej normálne .ale siedmy mesiac po pôrode mešká dva mesiace robila som si 9testou a ani jeden neukázal že som tehotná ale stále tu menštruáciu nemám .Sem tam cistim ako keby mala prísť a nič a ani špinenie nemám.Viete mi poradiť? Všade píšu že to má spoločné z hormonami ,stresom,....ale dva mesiace nič.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas kojenia môže byť menštruácia nepravidelná, alebo sa stane, že aj vynechá. Odsledujte si to. Ak sa Vám niečo nezdá, alebo ťažkosti budú pretrvávať, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Meggy455

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň ale ja som mala tak že 28 as 40 dňový cyklus a užívam pupalkovi olej na úpravu hormónov. A us 2 mesiace mám dvakrát ovuláciu nieje to zle pre mňa a keď sa budem chcieť snažiť o bábätko, tak sa môže stať že budú dvojčatá? Prosím o radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, s dvojčatami to nesúvisí. Ak dôjde k otehotneniu, procesy zablokujú možnosť oplodniť ďalšie vajíčko, takže k ďalšej ovulácii nedôjde. Čo sa týka súčasného stavu, nevidím problém v možnom otehotnení. Ovulačný cyklus a menštruačný cyklus sú dva samostatné cykly, ktoré na seba nadväzujú. Ovulačný cyklus máte kratší a menštruačný cyklus dlhší, preto máte pocit, že ovulujete dvakrát, ale je to už ovulácia ďalšieho cyklu. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.