Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,697 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hlien

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry večer.Chcem sa spýta.Som dva mesiace po sekcii.V sestonedeli som krvacala malo.Hned po sestonedeli mi zacala menstruacia najprv silnejsia potom zoslabla ale trvala mi 14 dni.Pichali mi injekcie a brala som Norethistrol 15 dni.Po doužívani mi odva dni nastupila menstruacia tak mi predpisali HAK Mistru na upravu menzesu.Tato menstruacia mi trvala 4 dni.Ale pocas tejto menstruacie zo mna isla nielen krv ale aj take biele hlieny nieco ako zatka pred porodom.Tak neviem ci mam ist s tym doktorovi alebo to bolo este nejake cistenie po porode?Bojim sa aby som tam nemala ešte neake kusky placenty.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    zatiaľ vyčkajte , pokiaľ nemáte podozrenie na infekciu, určité čistenie môže byť v rámci celého šestonedelia.
    hlavne kým sa menses neustáli
    vyčkajte, ak by ťažkosti pretrvávali, vyhľadajte lekára
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Mešká menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, som 10 rokov sterilizovaná, a menštruácia mi za tie roky chodila ako ma. Ale od minulého mesiaca mi meškala 10 dní test negatívny, potom prišla ale úplne iná ako zvykla, slabá z hlienom, a tento mesiac tiež mešká zatiaľ 4 dní. Mam veľmi bolestivé prsia, aj sa zväčšili, chodím často na wc priateľ si všimol ze sa mi aj brucho zväčšilo, robila som si zas test a negatívny, zvláštne chute, a neviem ci je možné byť tehotná, keď som sterilizovaná a mešká a tie príznaky, čítala som články že veľa žien otehotneli aj po sterilizácii. A bojím sa čo to môže byť, mam už 2 dcéry. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného menštruačného cyklu môže byť viacero. nemusí sa jednať hneď o tehotenstvo. Za daných okolností si myslím, že tehotná nie ste. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, okolnosti, výsledky vyšetrení, ani nálezy, či USG, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť neviem. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškajúci menzes a mozná ovu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    som 31DC, menzes pravidelný, 27-28dňový.
    Cca na 13DC som si myslela, že mám ovu, kvôli pichaniu v pravom vaječniku.
    Menštruácia mešká a mám negatívny teh. test.
    Ani sa vôbec necítim, že by mali prist. Občas má jemne pobolieva podbruško ale fakt nebadateľne.
    Na 27DC som mala na nohavíčkách strašne mokro,čo neni u mňa zvykom a na druhý deň znova. Všimla som si aj natahovaci priesvitná, jemne do biela hlien další deň.
    Je možné, že som mohla mať ovuláciu aj takto neskoro? Kedy navštíviť Dr?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, menštruačný a ovulačný cyklus sú dva samostatné cykly, ktoré síce na seba nadväzujú ale prebiehajú samostatne, takže za predpokladu dlhšieho menstruačného cyklu a kratšieho ovulačného cyklu sa môžu vyskytovať dve ovulácie počas jedného menstruačného cyklu. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • oprava, testy som mala negatívne.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravím, potrebovala by som poradiť, respektíve, počuť váš názor. pred pár dňami som mala nepríjemnú skúsenosť. 3 dni ma trápili bolesti v oblasti brucha a podbruška. bola to bolesť rovnaká pocitu svalovice. doslova som citila akoby natiahnuté svaly. taktiež som bola naozaj velmi nafúknutá, a citila sa akoby som mala v bruchu kamene alebo nejaku záťaž, ktorá ma doslova ťahala k zemi. mala som problém aj s jedlom, pretoze mi z každého jedla bolo este tazsie. mala som problem aj so stolicou (prilis tvrdá, alebo zápcha) a tak isto, aj s cikaním (raz to neslo vobec, potom zas prilis casto po troche). na posledný tretí deň, keď tieto bolesti “odznievali” som zacala mat uplne presvitný výtok konzistencie, doslova, sopľu z nosa. bola tam však aj prímes krvi. tmavočervenej krvi. to sa stalo raz počas čúrania. odvtedy presli 4 dni a ja mávam občas hnedý hustejší , alebo znovu priesvitný mazľavý výtok s prímesou krvi. bolesti uz chvalabohu, nie su, ale nafúknutie obcas ano. robila som si aj tehotenské testy, nakoľko som sa bála, čo ak som tehotná. v oba dni keď som testy robila, vyšli negatívne. samozrejme sa to aj dalo čakať nakoľko som vaginálny sex nemala. Nie uplne. S partnerom sme skúšali ale kedze to bol moj prvy krat a jeho nie, mala som stres a bala sa, tak som sa stiahla. mali sme len analny sex (mala som ho od jula uz viac krat) ale partner sa viac krat obtrel o vaginu aj pocas toho ako maj ejakulát na penise. odpanena teda nie som, ale viete, stres bol na mieste. myslite si, ze to cele moze byt len nejaky zapal alebo prechladnutie. Ja som velka fanúšička crop topov,teda odhalených krížov aj v zime :D alebo sa naozaj mohlo stat ze som otehotnela a mam ist za gynekológom. Dakujem za skorú odpoveď. Pekny zvysok dna/vecera.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez ohľadu na výsledok tehotenského testu, ktorý môže byť falošne pozitívny, ako aj falošne negatívny, sa na odpovedi nič nemení. Príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Hnedý, či tmavobordový výtok môže byť aj ovulačné špinenie, najmä ak sa strieda s typickým ovulačným hlienom. Ak ste nemali vaginálny pohlavný styk, tehotná nebudete. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva sa realizuje odber krvi na beta HCG cestou obvodného gynekológa. Takto sa Vám naozaj neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Meškanie menštruácie a výtok

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Minulý mesiac mi meškala menštruácia dostala som az na 38dc bola dosť bolestivá a veľké kusy, vtedy som aj na gyn bola vsetko ok. Tento mesiac mi znovu mešká, dnes som už 38dc a stale nič, test negatívny, ale to viem ze urcite tehu nemôžem byť. Antiku neberiem ani ziadne iné lieky. Chorá som nebola ani nepamätam. Ale zas som aj na sebe spozorovala silnejší vytok, raz je biely husty a potom žltkastý hlienový , no nič ma nesvrbí a ani nepáli, robila som si 5 dní vyplachy rosalginom, ale nemyslim si, ze by sa to zlepšilo. Ďakujem za skoru odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin zmien menštruačného cyklu môže byť viacero. Nepoznám síce žiadne bližšie informácie, ani vek, ale predpokladám hormonálnu príčinu. Čo sa týka spomínaných výtokov, nemusia byť patologické. Skúsiť si môžete realizovať aspoň 10 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami. Časté vaginálne výplachy nie sú úplne ideálne, výplachom si spláchnete aj dobré baktérie z pošvy a dôjde k poruche vaginalnej mikroflóry. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie realizovať okrem štandardných výterov aj rozšírené výtery z krčka maternice a na základe výsledkov určí ďalší postup.

  • Špinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Menštruáciu som mala od 21-26.3.
    Od včera mám slabunké špinenie niekedy čerstvá krv niekedy tmavšia ale je to len pri utreti ... Niekedy je to z hlienom a sú tam len také vlasocnice akoby dnes mi začali aj plodné dni .. bolesti nemám žiadne ...
    Nevedeli by ste mi prosím povedať že čo by to mohlo byť ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Môže sa jednať aj o ovulačné špinenie, je to dosť pravdepodobné, keďže dnes máte 13. deň cyklu. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.