Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,697 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pani doktorka, v auguste som bola na preventivke, vsetko vraj je ok.V septembri sme boli s priatelom na dovolenke v Turecku a odkedy sme sa vratli mam cyklus neskôr o viac ako 5 dni a hrozne bolesti.Den pred zaciatkom ma strasne bolia krize potom bolest prejde aj do podbruska.Je tak neznesitelna ze musim siahat po co najsilnejsi tabletkach.Mavam navaly tepla, chut vracat. Po tabletke od bolesti som odpisana pol dna a musim ist spat.Niekedy tabletka nezabera ani po pol hodine. Neviete mi poradit cim to moze byt zapricinene? Mavala som mensie bolesti pred uzivanim antikoncepcie , pocas uzivania antikoncepciec som take bolesti vobec nemala.Teraz by som uz chcela babatko a nechcem znova uzivat antiku.Mam uzivat daake vitaminy alebo navstivit znova gynekologa.mam 27 rokov.Dakujem za pomoc....

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    za mesiac medzi preventívnou prehliadkou a začiatkom bolestí sa samozrejme mohla situácia zmeniť
    lekára určite vyhľadajte, prípadne doporučí doplňujúce vyšetrenia, nie je normálne aby ste denne bojovala s bolesťami
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Menzes po mimomaternicovom tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    Mala som rupturu vajcovodu kvoli mimomaternicovemu tehotenstvu, bez kyretu. Par dni po operacii bolo krvacanie a odvtedy so. 2x dostala velmi slabe spinenie - doktor vravel, ze to asi treba pokladat za menzes. Nasledne vsak uz takmer 50 dni neprislo nic. Bolesti a pms mam velke. Pred 5 dnami som bola u gynekologa, pichol Agolutin, hcg bolo 0. Sliznica 10 mm, bez nalezu. Pocitovo mam uz vyse 3 tyzdnov dojem, ze kazdu chvilu pride menzes. Mavam aj zavraty a pocit nevolnosti, bolest krizov, hlavne na strane, kde to bolo operovane. Obcas bolest vystreluje aj smerom hore. Takisto obcas aj silne nocne potenie. Pred 3 tyzdnami som zaroven prekonala covid. Mam si robit starosti, alebo cakat?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na menštruačný cyklus má vplyv viacero faktorov a okolností. Nevylučujem aj vplyv COVID-19 na znepravidelnení menstruačného cyklu, ako aj možnosť stále pretrvávajúceho postCOVIDového syndrómu. Po podaní Agolutinu by sa menštruácia mala dostaviť najčastejšie do 7 až 10 dní. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Špinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekný deň..chcela som sa opýtať.Menštruaciu som mala normalne 6dní po nej stale špiním 5dní občas mam bolesti v podbrušku.Tehotná určite niesom.Čim to môže byť?Včera som si dala červ.vino a spustila sa mi zasa niečo ako menštruacia.Moja doktorka ma fovolenku.Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Nemusí sa však jednať o žiaden problém. Niektoré ženy začínajú menštruáciu pár dňovým špinením, po ktorom nasleduje niekoľkodňové krvácanie a menštruácia končí opäť pár dňovým špinením. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám eventuálne vie nasadiť liečbu na úpravu menštruačného cyklu, prípadne sa dá nasadiť hormonálna antikoncepcia, ktorá by krvácanie zmiernila iba na pár dňové špinenie.

  • Špinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pekný deň..chcela som sa opýtať.Menštruaciu som mala normalne 6dní po nej stale špiním 5dní občas mam bolesti v podbrušku.Tehotná určite niesom.Čim to môže byť?Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Nemusí sa však jednať o žiaden problém. Niektoré ženy začínajú menštruáciu pár dňovým špinením, po ktorom nasleduje niekoľkodňové krvácanie a menštruácia končí opäť pár dňovým špinením. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Zrazeniny

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den. Mam 18 rokov a kvoli bolestivej ms mam antikoncepciu. Mala som si ju dat prvy den menštruácie, ktoru som dostala ale o 12 dni skor, ako som mala. Tak som si dala tabletku. A dnes 1.10. Som zase dostala ms, ale opat velmi bolestivu a strasne velke zrazeniny. Az take cievky boli na nej a bolo to bledo ruzove. Je to v poriadku? Nikdy som toto nemala, dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas užívania hormonálnej antikoncepcie, najmä v začiatkoch užívania, aj za predpokladu pravidelného a správneho užívania sa môže vyskytovať aj silnejšie špinenie, aj počas užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pokračujte v pravidelnom a správnom užívaní tabliet hormonálnej antikoncepcie a pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, už 6 dní mi mešká menštruácia. Mávam sem tam aj jemné pobolievanie v podbrušku, dokonca som dnes mala aj kŕče a bolesti ako pri menštruácií, ale tak ako rýchlo prišli, tak aj odišli. A odvtedy zasa nič. Pred 3 dňami som večer mala jemný rúžový výtok, taký ako keď mi začína menštruácia, ale po chvílke sa to stoplo a zasa nic. Nerozumiem tomu čo sa deje. Tehotná nie som. Je síce pravda, že od pôrodu (sekcie) mám naozaj nepravidelnú menštruáciu, ale iba raz mi meškala týždeň. Väčšinou to bolo max 3 dni. Alebo prišla skôr, ako mala. Po pôrode som dostala menštruáciu až po roku, a celé toto trvá už 3 roky. Čo mi tiež príde zvláštne, že tá nepravidelnosť trvá naozaj 3 roky. Pred tehotenstvom mi to prišlo presne na deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin nepravidelného menštruačného cyklu môže byť viacero. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Na tehotenský test je však ešte priskoro. Ten má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, či ešte kojíte, koľko ubehlo od pôrodu, ani ďalšie nálezy, či výsledky vyšetrení, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.