Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,329 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Mešká mi menštruácia

    , Autor: miriamms

    Dobrý deň, mešká mi menštruácia už 6 dní..pohlavný stik som mala naposledy v marci a odvtedy som mala menštruáciu pravidelnú. tehotná nie som..čo mám robiť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    vyčkajte, ak by menses neprišiel, navštívte lekára
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Pichanie v pravom pod brušku

    , Autor: Vaneska2024

    Dobrý deň, mešká mi menštruácia 4 dní, už niekoľko dní pociťujem pichanie v pravom boku pod bruškom.
    Mám zelený výtok. Mám sa niečoho obávať? Nie som teraz doma som odcestová a nemám tu gynekológa.

    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Nevylučujem ani začínajúci zápal. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Vyskúšať si môžete realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom a aplikujte si vaginálne probiotiká, najlepšie večer pred spaním. Pri pretrvávaní ťažkostí bude potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie menštruácie

    , Autor: 0011

    Dobrý deň chcem sa spýtať meška mi menstruácia 15 dní môže to byt z toho že som bolá chora a aj stres mám že som ju nedostala a aj možno som pribrala.
    Naposledy som mala menštruáciu 20.1 a v februári som ju nedostala a už 15 deň mi meška a robila som si aj tt ale vyšli mi negatívne a to som si robila až dnes na 15 deň a styk som nemala ani, lebo sme sa k tomu nedostali takze tehotná nemôžem byť však keď tt sú negatívne a to je už dosť keby som bola tak by som už mala aj nejaké priznaky ...a čo može išt keď tehotenstvo je vylúčene?..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste nemali pohlavný styk, tehotná nebudete a realizovanie tehotenských testov nemá zmysel. Príčin meškania menštruácie môže byť naozaj viacero, od stresu, choroby, zmeny životosprávy, či celkovo životného štýlu. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškajúca menštruácia

    , Autor: ZUZANA111111111

    Dobrý deň, mešká mi menštruácia už 8 dní. Mala som aj pohlavný styk bez ochrany počas tohto mesiaca. Pohlavný styk stále mam bez kondómu už 4 roky so stálym partnerom. Ešte nikdy mi tak dlho nemeškala menštruácia. Robila som si aj test a ten je negatívny. Aj kupeľ teply som si dala lebo to vraj môže dopomôcť menštruácii aby dorazila aj čaje bylinkové pijem aj pohyb mam a menštruácia stále tu nie je. Mam strach či vážne nie som tehotná. To keď som si robila test a mi neukázalo ze som tehotna tak si myslite ze isto nesom. Uz 8 dní meškajú v živote mi tak nemeskali sa bojím ci to dobre ukázalo a nie ze ukázalo ze nesom a budem tehotná. Myslíte si že tie tehotenské testy nemôžu byť klamlivé a isto ukazujú dobre? Alebo neviete poradiť čo to môže byť za problém?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Tehotenské testy má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr realizované tehotenské testy môžu byť aj falošne negatívne. Treba však povedať, že príčin meškania menštruácie môže byť viacero. Nemusí sa jednať iba o tehotenstvo. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, nálezy, USG, ani ďalšie informácie, či okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností a pre jednoznačné potvrdenie, či vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menzes

    , Autor: Bozena833

    Dobrý deň chcem sa spýtať mešká mi menštruácia 3 deň vždy mávam načas neboli na ani pod bruško len mam hnačku . Čím to môže byť ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak máte črevnú virózu, teda infekciu tráviaceho traktu, infekcia môže mať vplyv na poruchu menštruačného cyklu, aj v zmysle meškania menštruácie. Odsledujte si to. Pri gynekologických ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Meškanie ms

    , Autor: Miluska09

    Dobrý deň, mešká mi menštruácia 2 dni. V deň meškania som si urobila test a bol negatívný. Mám krče podbrušku ako pred menštruáciou ale menštruácia nikde. Stala sa mi taká vec že sme navliekali kondóm naopak a potom naprvaili a použili správne ale mali sme pharmatex. Myslíte si , že možne že , som tehotná? Príde menštruácia?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, meškanie menštruácie dva dni ešte nič neznamená. Podľa opisu sa môže jednať o predmenštruačný syndróm. Za daných okolností si skôr myslím, že tehotná nebudete. Tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.