Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,256 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • dlhá menštruácia

    , Autor: 3majka3

    Dobrý deň
    Ja by som sa chcela opytať dostala som posledne 3 mesiace menštruácie som mala úplne slabé krvácanie cyklus pravidelný teraz som dostala menštruáciu o 2 týždne skor ale tak že mám silné krvácanie a menštruáciu mam už 8 deň pritom bolesti nemávam . Poprosila by som o váš názor . Za vášu odpoveď vopred dakujem .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    tehotenský test ste si predpokladám nerobili. Ak sa nepravidelnosť bude opakovať je nutné navštíviť lekára. Poruchy cyklu môžu súvisieť s mnohými stavmi ako je väčšia strata hmotnosti, rôzne ochorenia či stres.

Podobné otázky

  • Dlha menštruácia

    , Autor: simqa

    Dobrý deň
    chcela by som sa opýtať do koľko dni zastaví dicynone menštruačné krvácanie. Užívam ho už 5 deň a zatiaľ nič.
    Menštruáciu už mám skoro 2 týždne. Vopred dakujem za odpoved,

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, Dicynone slúži na zmiernenie krvácania. Ak je príčina krvácania iná, najčastejsie mechanická, Dicynone nezastaví krvácanie a bude potrebné realizovanie inštrumentálne vyčistenie dutiny maternice. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, ani nálezy, či ďalšie okolnosti a informácie, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní krvácania, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás eventuálne nasmeruje do nemocničného zariadenia.

  • Nepravidelná a dlhá menštruácia

    , Autor: Evina04

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať čo je vhodné na nepravidelnú, dlhú a silnú menštruáciu. Po dlhých rokoch trápenia som si dala krúžok Teyla. Tabletky užívať nechcem. Pravidelnosť sa upravila, dĺžka však len o pár dní, ale intenzita krvácania vôbec. Krvácanie bývalo 10-12 dní, teraz 6-7.
    Ja som už z toho zúfalá.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, okolnosti, ani gynekologické nálezy, preto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Dlha menstruacia

    , Autor: LuciaD93

    Dobrý deň.
    Dnes mám 11 deň menštruáciu. Obvykle som mávala 5-6 dni. Tento mesiac prvé 4 dni ako obyčajne 5 deň nič a od 6-11(dnes) po wc utreti vkuse krv na papieri. Cez deň mimo wcto nie je take silne staci mí intimka. Nepríde mi to v poriadku.
    Kramy som dostala 34 deň, 33. Deň som si robila test -negatívny. Cyklus mávam 31-36 dni, nepravidelný.
    V pondelok mám ísť ku gynekologičke nakoľko sa už dlhsie snažíme o dieťa. Tak jej to spomeniem ale chcela som sa trosku ukľudniť že prečo sa to deje.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia, či krvácania môže byť viacero. Bez vyšetrení sa však nedá bližšie objektívne vyjadriť. Navštívte Vášho obvodného gynekológa podľa objednania. Na základe vyšetrení následne určí možnú príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.

  • Dlhá menštruácia

    , Autor: Teta Iva

    Dobrý večer pán doktor. Menštruáciu som mala dostať 1.10. ni meškala mi 6 dni na 7 som som mala hnedé spinenie trvalo 2 dni na tretí deň (8.10.) som mala slabé krvácanie a to trvá do dnes. 13.10. Som bola u svojej gynekologicky a v ten deň mi vyšiel pozitívny tehotenský test to bol už 3. No povedala mi že to nevyzerá na tehotenstvo a že mám normálne menštruáciu. Snažíme sa o bábätko a pohlavný styk sme mali naposledy 26.9. Viete mi prosím povedať prečo mám také dlhé krvácanie? Ďakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenstvo sa dá za týchto okolností jednoznačne potvrdiť odberom krvi na beta HCG, ak nebolo na USG nič vidieť. Príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Ak Vám nebolo realizovaný odber krvi na beta HCG, tehotenstvo sa potom vylúčiť nedá. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nepoznám žiadne nálezy, výsledky vyšetrení, USG nálezy, ani ďalšie okolnosti. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Dlhá menštruácia

    , Autor: Klaudi❤️

    Dobry deň, mne sa stala taka vec minulý rok po vysadeni antikoncepcie, som mala v tele chaos, mestruacia mi. Nechodila tak ako by mala dr. Mi musel stale vyvolávať injekciou. Vo februari mi dal 2 injekcie naraz aby sa mi rozbehol cyklus. V marci aj v aprili som menštruáciu dostala sice meškala cca 1 týždeň ale prisla trvala asi tak 3 dni a bola dosť slabá len take akoby špinenie . A 16.maja som dostala znovu vyzerala normálne zo začiatku prve 2dni. Potom som začala dost silno krvácať kazdu polhodinu- hodinu som si musela meniť tampón nemohla som. Sa. Nikde. Ani pohnúť a v krvy sa nachadzali doat veľké kúsky krvnich zrazenin. S priatelom sme maly aj pohlavný styk nakolko pracuje v rakusku a prisiel vtedy domov ale boli sme opatrný. Ale nasledne sa mi krvacanie este viac spustilo, aj zo zrazeninami. Bolo mi to doat nepríjemné, toto velmi. Silne krvacie trvalo len 1den. Potom bolo o nieco slabšie. Od zaciatku menštruácie som 2dni mala uplne normálnu a potom zacala tato silná ktora trvala cca týždeň.. Ale este stale mam menštruáciu uz nie taku silnu, uplne vyzera normálne ale stale je, uz trva 18 dní a nechce sa zastaviť. Moze to byt z. Toho dovodu ze 2mesiace som mala len take spinenie? A teraz sa čistím? Teraz mi vydrzi jedna vlozka na celý den ani nieje plna len tak trochu je na nej. Ale predtym to bolo dost aj nepríjemné a bola to taka tmavá z kúskami zrazenin. Teraz je úplne jasne červená ale nechce sa zastaviť uz by som bola rada keby sa stopla. Mam doma magnézium prasok moze mi to pomôcť na zastavenie krvácania? , znama mi odporučila. Dakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin krvácania a celkovo Vašich ťažkostí môže byť viacero. Ak ste mali nechránený pohlavný styk, nedá sa vylúčiť ani tehotenstvo. Ak krvácate už 18 dní, nie je to normálne. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa. Čo sa týka podpory ciev a krvácania, užívať môžete Ascorutin 3x1 tabletku. V užívaní magnézia nevidím zmysel. Najvhodnejšie však bude navštíviť gynekológa.