Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,450 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Menštruačný problém

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý podvečer,
    chcela by som sa Vás opýtať.
    Som rok po pôrode.Užívala som antikoncepciu Azalia,teraz mi doktorka predpísala antikoncepciu KarHla.Týždeň som mala menštruáciu, potom 3 dni nič a po tých troch dňoch mám tmavý výtok. Niekedy sa v ňom nachádza aj krv. Tento výtok mi trvá už 8 dní.
    Môže to byť zapríčinené tým, že sú pre mňa tabletky nevhodné?
    Vopred Vám ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    to či je pre Vás antikoncepcia nevhodná sa bude dať posúdiť ak sa podobné ťažkosti budú opakovať najmenej 3 cykly. Niekedy pri prechode z jednej antikoncepcie na druhú sa podobné ťažkosti objavujú, malo by sa to však upraviť. Zároveň ak ešte dojčíte, aj to môže byť príčinný faktor. Samozrejme ak je to pre Vás neprijateľné, požiadajte lekárku o zmenu antikoncepcie.

Podobné otázky

  • menzes

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Ide tu o menštruačný problém. Mám 22r, Po dvoch mesiacoch som to dostala späť, teraz som už v štvrtom dni a moje krvácanie začalo byť o niečo silnejšie než som zvykla mať v štvrtom dni. Teraz však čakám aké to bude zajtra. Mám obavy, že by môj menzes mal trvať dlhšie. Netuším či za to môžu hormóny alebo čo. Bola by som veľmi rada za vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin môže byť viacero. Môže sa jednať iba o hormonálnu nerovnováhu, ktorá sa spontánne upraví. Odsledujte si to. Ak by bolo krvácanie veľmi intenzívne (20 a viac prekrvácaných vložiek), prípadne by táto intenzita trvala viac ako 10 dní, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Menštruačný problem s tampónom

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, mám dlhodobejší problém pri menštruácií používam tampóny vyskúšala som rôzne od rôznych značiek stale to isté tampón mi nasiaka len na jednej strane vedeli by sme mi prosím povedať v čom by mohol byť problémm? Prípadne či je to vážne?
    Ďakujem:)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, záleží aj od intenzity menštruačného krvácania, aj od toho, ako hlboko si tampón vložíte. Ak máte menštruáciu slabej intenzity, prípadne si, až príliš často meníte tampóny, nestihne nasiaknuť celý tampón. Je to v prípade, že máte nasiaknutú iba tú časť tampónu, ktorá je hlbšie v pošve, pri krčku, a časť, ktorá je pri šnúrke je suchá. Ak máte zakrvácanú polovicu tampónu na výšku tampónu, môže to byť spôsobené okrem slabej intenzity krvácania aj hlbokým vkladaním tampónu až do klenby pošvy. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • menstruacny problem

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,
    doteraz som mavala menstruaciu pravidelnu, vzdy trvala 5-6 dni a krvacanie bolo intenzivne. No posledne dve menstruacie su ine. Krvacanie je slabe-takmer ziadne, trva zhruba 3 dni a krv je tmava. Tehotenske testy vychadzaju negativne.
    Chcela by som sa spytat ci je to normalne alebo je to dosledok nejakeho zdravotneho problemu?
    Vopred dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    na to aby som zodpovedala vašu otázku by som Vás musela bohužiaľ vyšetriť. Takéto príznaky môžu súvisieť s viacerými ochoreniami, ale aj som stravovaním, výrazným znížením hmotnosti, dlhodobým užívaním antikoncepcie a mnohými ďalšími. Zároveň sa však charakter menštruácie počas života ženy môže meniť.

  • Menštruačný problém

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer,
    pred rokom som porodila, užívala som antikoncepciu azalia. Doktorka mi predpísala nove tabletky, takžie tieto som vysadila a pred týždňom som mala mať menštruáciu ale ešte som ju nedostala.
    A v deň ked som menštruáciu mala dostať som mala tmave špinenie, ale len dva dni.
    Môže to byť dôvod vysadenia antikoncepcie? Ako dlho mám asi počkať?
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    tmavé špinenie, hoci trvajúce len dva dni, je možné považovať za menštruáciu. Po vysadení antikoncepcie je toto typickým javom. Je však nevyhnutné vylúčiť tehotenstvo - urobte si tehotenský test pre istotu. Kedže chcete nasadiť novú hormonálnu antikoncepciu je teraz nutné počkať na nasledujúci cyklus.