Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,696 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Blanite vajcovody

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prajem, mala som mimomaternicové tehotenstvo, odstránili mi pravý vajcovod , na ľavom sú blanite zrasty, vajcovod je v zrastoch s uterom a brušnou stenou. Sú nejaké cviky, čaje alebo niečo čím by som si uzdravila ten ľavý vajcovod??? Budem môcť mať prirodzenou cestou deti ??
    Ďakujem Vám za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sú prítomné zrasty v dutine brušnej, ako aj v malej panve, cviky Vám na to veľmi nepomôžu. To, či budete vedieť otehotnieť spontánne Vám povedať neviem, keďže neviem, či je daný ľavý vajíčkovod priechodný. Najvhodnejšie je sa v prípade nejasností pýtať lekárov, ktorí boli priamo pri operačnom výkone a ktorí sa Vám budú vedieť najobjektívnejšie vyjadriť. Príčin zrastov môže byť viacero. Neviem Vám takto povedať, či ste neprekonali chlamýdiovú infekciu, ktorá môže spôsobovať zrasty v dutine brušnej alebo máte endometriózu. Takto sa Vám naozaj neviem bližšie objektívne vyjadriť.