Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,453 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie z tabliet

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,po pôrode mi dr napísala na preliečenie zdola Clotrimazol,hneď po 1 tablete som začala krvácať. Mysleli sme,že je to menzes po 600nedelí. Po 7dňoch krvácania som opäť užila 1 tabletu zdola a opäť nastalo krvácanie. Zastavili sme ho injekciou a liekmi lebo bolo silné. Následne mi dr napísala Polygynax - opäť som sa po prvej tablete ráno rozkrvácala. Neviete čím to môže byť? Na sone nič nenašla ale neviem ako preliečiť infekciu,keď po každej vloženej tablete krvácam… ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, po užití Clotrimazolu sa niekedy môže objaviť bordovo-červený výtok. Ak sa však vyskytlo silné krvácanie, je správne, že ste s ďalšou aplikáciou nepokračovali. Príčin zakrvácania môže byť viacero, nevylučujem ani prvú menštruáciu po pôrode, ktorá môže byť silnejšia. Nepoznám však dôvod, pre ktorý Vám boli tieto preparáty predpísané, teda nepoznám výsledok kultivačného vyšetrenia, rovnako tak nepoznám žiadne ďalšie bližšie informácie, ani nálezy, preto je ťažké sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Špinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    Momentálne beriem gynoflor po liečbe premnoženého streptokoka (liečil sa macmirorom). Zobrala som už 6 tabliet a posledné dva dni mám vždy ale len doobeda keď sa mi vylučuje tabletka špinavý ružový až hnedý výtok. Môže to byz nejaké krvácanie z tabliet alebo len ovulácia, ktorá to spôsobuje? Už som v minulosti počas ovulácie aj krvacala a býva zväčša bolestivá. Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať aj o ovulačné špinenie, prípadne zvyškami Macmiroru. Ružový výtok môže byť však spôsobený aj Gynoflorom. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.