Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie a bolesti

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den,Chcem sa prosím opytať- 5/2023 -LSIL bez vylucenia HSIL,expertná kolposkopia s biopsiou-čakám na výsledky.V správe od dr po kolposkopii-znaky CIS,na spodnej pere subs. microinv.
    Začala som mierne krvácať aj mimo cyklu,dlhšiu dobu mám neustále bolesti panvy(pod krížami).Absolvovala som cez všeobecného lekára USG panvy,RTG panvy,kolonoskopiu,všetko v poriadku.Može byť táto bolesť dôsledkom gynekologického nálezu alebo mám pátrať po príčine ďalej?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, príčiny ťažkostí môžu byť aj gynekologického pôvodu. Je nevyhnutné vyčkať na výsledky kolposkopie a následne eventuálne plánovať konizáciu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

Podobné otázky

  • Lutenyl

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry vecer, po kyretazi z dovodu dvojtyzdnoveho krvacania, mi lekar nasadil Lutenyl, na upravu cyklu, po ktorom som som dostala velmi silnu a bolestivu menstruaciu, trva to 4 dni, a mam pocit, ako keby to krvacanie a bolesti ani nemali prestat..je to normalne, mam pockat, alebo mam ist k lekarovi? Dost sa bojim, aby som znovu nemusela ist na kyretaz. Vysledky z histologie som mala normalne, diagnoza N92.1. Velmi pekne dakujem za skoru odpoved..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    po Lutenyle sa môže objaviť veľmi silné krvácanie , počkajte ešte 3 dni ak krvácanie a bolesti neustanú navštívte lekára.