Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Kvasinkova infekcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer pán doktor. Trpím opakujúcou sa kvasinkovou infekciou momentálne 7 mesiac po sebe. Dávam si canesten combi,vždy zaberie ale po mesiaci pár dní pred menštruáciou je späť. Momentálne má aj manžel dopukane okolo zaluda až do krvi. Pri sexe sa to niekedy stane a potom mam problémy aj ja. Bola som u dr,spravil mi vyter na niake mikroorganizmy a chlamydie. Výsledky boli ôk,odporučil mi návštevu imunológa. Už druhý mesiac užívam gynimun trio ,ešte mam dve balenia a budu to tri mesiace. Len ma napadlo ci nemôže ísť o HPV virus ,keď je to stále to ísť dookola. Začne to vodavym vytokom s malými bielymi hrckami a potom ma to svrbí strašne až sa mi spravia ranky. Za vašu odpoveď veľmi pekne ďakujem. Aj za prípadnú radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Iba na základe opisu je veľmi ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Skúsiť si môžete aplikovať vy, ako aj partner, Canesten alebo Candibene krém. Vaginálne probiotiká si môžete aplikovať aj naďalej. Nemyslím si, že sa jedná o HPV infekciu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • kolposkopia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, čaká ma kolposkopické vyšetrenie, kvoli ascus…čo všetko tam lekár dokáže zistit? vidí hned nejaké prekancerozy, alebo aj zápaly, alebo aj napr.kvasinkovu infekciu a také?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, kolposkopia je nadstavbové vyšetrenie, kde lekár dokáže bližšie určiť nález na krčku, vie realizovať aj bioptické vyšetrenie, teda odobrať vzorku z krčka, ktorá sa odošle na histologické vyšetrenie, ktoré jednoznačne potvrdí stupeň prekancerózy. kvasinková infekcia sa potvrdzuje kultivačným vyšetrením pošvy.

  • Kvasinkova infekcia mi ničí život

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor už dva roky ma trápia opakované kvasinkové infekcie je to už somnou dosť zle hlavne zo psychikou nakoľko už s priateľom ani nemám pohlavný styk a kvôli tomu hroznému svrbeniu už moc ani von nechodím.. lekár mi to prelieči vždy liekmi a za mesiac-dva zase to isté.. najhorsie pre mna je teraz aj to že som tehotná v 15 týždni a bojím sa už aj o bábätko aby mu to nejako neuškodilo.. chcem sa spýtať čo s týmto robiť môžem požiadať od lekára nejaké iné vyšetrenia veď už to trvá strašne dlho a stále dokola do roka som to mala aj 8-9 krát.. ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať o bakteriálnu vaginózu, ktorá sa s opakovanými preliečeniami antibiotikami môže len prehlbovať. Odporúčam realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom a najmä užívať vaginálne probiotiká, ktoré napomôžu upraviť vaginálnu mikroflóru a to zníži a potlačí kvasinkové infekcie.

  • Kvasinková infekcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň , chcem sa opýtať , či sa dá kvasinková infekcia natrvalo alebo aspoň na dlhšie obdobie úplne odstrániť ? Ak áno sa dá robiť ? ďakujem za odpoveď .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    samozrejme , že infekciu treba preliečiť na dlhšiu dobu kombináciou lokálnych i celkových anitimykotík, tiež sa niekedy ambulantne u gynekológa pošva vyčistí špeciálnymi roztokmi.Obmedzte príjme cukrov, často kvasinkové infekcie súvisia i s poruchami glukózového metabolizmu.
    Konzlultujte všetko s vaším gynekológom, určite vám dobre poradí a prelieči si vás
    S pozdravom

  • Kvasinky či kondylomata?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý den, mám několik let se táhnoucí problém. Na vnitřních rodidlech a okolo klitorisu mám vyrážku - bílé tečky a také malé výstupky, které vypadají jako bradavice, prostě něco, co vypadá jako kondylomata, která to ale být nemohou, protože tuhle vyrážku mám už několik let ještě před zahájením sex.života a navíc ze začátku svěděla a vykazovala všechny příznaky mykozy,(zabrala klasická léčiva na mykozu z lékarny) ted už několik let povětšinou nesvědí, nijak se neprojevuje, jen je esteticky nevzhledná. Občas se projeví zase typickými kvas. příznaky, zejména v létě, které po použití volně prodejných léků na mykozu zmizí, ale ta vyrážka je tam stále. Lékaři vyrážku nevidí a mě je trapné ji říct, že se musí podívat ven a tu kůži natáhnout, takže jsem oficiálně zdravá. Za tech několik let jsem využívala už nespočet krémů, pilulek a babských rad, nikdy mi od vyrážky nic nepomohlo, ba se ani trochu nezlepšila. Takže se ptám, zda-li se opravdu jedná o kvasinky a pokud ano, co mohu dělat, když se skoro nijak neprojevují a je to vlastně jen vyrážka?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    kvasinková infekcia sa neprejavuje vyrážkou či malou bradavicou, preto to určite nie je spôsobené mykózou. O vašom probléme musíte s vašim gynekológom hovoriť. Takéto a podobné bradavičky sa dajú jednoducho vyriešiť odstránením a je po probléme len musíte sa vášmu gynekológovi s tým zdôveriť.

  • Info

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý večer, chcela by som sa spýtať či medzi nežiaduce účinky Gynezolu patrí aj pálenie pri močení, dala som si ho včera večer a ráno som nevedela čo so sebou tak som si dala uroval, dúfam som neurobila žiadnu chybu, ešte by som sa chcela informovať koľko dní po aplikovaní gynezolu môžem mať pohlavný styk pretože na letáku sú 3 dni a čo som čítala príspevky iných prevažovalo 5 dní. A ešte jedna vec, moja gynekologička mi nepovedala že keď mám tie premnožené kvasinky či je to mykóza, či je to nákazlivé...nedala mi žiadne informácie a neviem teda či priateľ to nemá tiež aj keď vraví, že mu nič nie je ... Vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    určite medzi nežiadúce účinky Gynezolu nepatrí pálenie pri močení, pradepodobne došlo k infekcii močovej trubice, čo sa pri zápaloch pošvy stáva. S Urovalom ste neurobili žiadnu chybu. Čo sa týka pohlavného styku tak kľudne postupujte tak ako je uvedené v príbalovom letáku. Kvasinková infekcia je mykóza a ak to nie je opakovaný nález a žiadna iná opakovaná sprievodná flóra o partnera sa nebojte, pre neho tie baktérie nie sú tak nákazlivé, aj keď samozrejme závisí od presného druhu ale nie je to tak časté.