Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zelený výtok, problémy s pošvou

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,
    Už 3 roky ma trápi zelený výtok. Celé tieto tri roky som intenzívne chodila na stery. Najskôr sa zistila gardnerella, potom streptokok atd atd. Užívala som mnoho prípravkov do posvy dokonca aj ATB. Po roku mi urobili ster na pohlavne choroby a vyšli ureaplazmy, bola som liečenia Klacidom, potom vyšiel ster negatívny. Následne som otehotnela. Aj tu som mala výsledky negatívne . Po pôrode mi znova vyšli urea pozitívne . Stále som mala toho istého partnera . Bola som opäť na stere asi teraz v marci a urea sú negatívne . Ja však zelený výtok stále mám. Aj teraz mi brali pohl ochorenia, žiadne chlamýdie mykoplazmy ani urea vraj nemám. Viete mi prosím poradiť kde by mohol byt problém ? 2 týždne dozadu som mala mierne palenie a svrbenie, používala som Rosalgyn výplach, teraz už týždeň beriem Gynellu Floru no slabé svrbenie stále citim tak si to natieram Canesten krémom , no občas ma to stále svrbi. Keďže beriem probiotika Gynella, ktoré sa zo mňa vyplavujú celý den, mám veľmi veľa zeleného vytoku. Teraz naozaj neviem či si mám zadovážiť iné produkty alebo počkať ešte pár dni, lebo canesten užívam 3-4 dni . Robila som si aj PH papieriky do posvy, PH mám v poriadku, aj počas svrbenia PH bolo v poriadku. Výtok nezapácha. Ďakujem za pomoc.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin zeleneho výtoku môže byť viacero. Najčastejšie je to práve Gardnerella vaginalis. Nepoznám však nález, ani žiadne bližšie informácie, takže sa Vám takto neviem veľmi bližšie objektívne vyjadriť. Aplikáciou vaginálneho výplachu, či aplikáciou vaginálnych probiotík nič nepokazíte. Ureaplazma je v súčasnosti považovaná už za normálnu súčasť vaginálnej mikroflóry, ak nemá žena ťažkosti. Ak však patologický výtok pretrváva, je vhodné to riešiť s Vašim obvodným gynekológom.