Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,320 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Výtok bez zápachu

    , Autor: 1Lucia1

    Dobrý deň, prosím, čo môže značiť biely hrudkovitý výtok bez zápachu, ale s bolesťou podbruška? Pálenie ani rezanie pri močení nepociťujem. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať o vaginálnu infekciu. Takto je však tažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Môžete si skúsiť realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte aspoň 10 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Výtok

    , Autor: Nika24

    Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu. Asi mesiac dozadu sa u mňa objavil vodnaty výtok bez zápachu a svrbenia o týždeň nato bol hustý tvarohovitý už aj so svrbením. Užívala som nato Canesten 6 tbl no neprešlo to, robila som si výplachy Rosalginom a ako posledné som užívala Gynimun. Nato som dostala menzes a po ňom prejavy vymizli. No teraz sa mi znova objavil vodnaty výtok bez zápachu no so svrbením. Spravila som si výplach Rosalginom trochu sa to zlepšilo ale stále to nieje ono. Mojej lekárke sa nemôžem dovolať, momentálne som odcestovaná tak to skúšam takto. Ďakujem Vám veľmi pekne za Vás čas.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pravdepodobne sa u Vás jedná o vaginálnu infekciu, ktorú bez vaginálne aplikovaných lokálnych antibiotík nepreliečite. Gynekologickému vyšetreniu a realizovaniu výteru z pošvy na kultivačné vyšetrenie sa nevyhnete. Odporúčam vyhľadať gynekológa.

  • Výtok

    , Autor: Nika24

    Dobrý deň. Chcela by som Vás poprosiť o radu. Asi mesiac dozadu sa u mňa objavil vodnaty výtok vo väčšom množstve nezapachal ani ma nič nesvrbelo. Asi o týždeň výtok zhustol mal tvarohovitu konzistenciu už sa pridalo aj svrbenie. Vybrala som Canesten 6 tbl no neprešlo to skúšala som výplach Rosalginom a následne Gynimun tak prišiel menzes po menzese problémy prešli ale dnes sa to znova objavilo. Vodnaty výtok bez zápachu a svrbenie. Čo by ste mi nato odporučil? Ďakujem veľmi pekne za Vašu radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám urobí výter z pošvy na kultivačné vyšetrenie a nasadí potrebnú liečbu.

  • Vytok

    , Autor: Lucka123456

    Dobrý deň chcela by som poprosiť o radu na preventívnej prehliadke som mala negatívne výsledky na rakovinu krčka maternice ale je tam zápal pani doktorka mi napísala tablety macmiror complex už som ich aj do brala ale chcem. Sa opýtať je normálne ze asi v strede liečby som začala mať priesvitný výtok bez zápachu ale je ho dosť veľa je to normálne alebo to treba riešiť k Dr mam ísť po skončení menštruácie ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pri aplikácii liečiv do pošvy niekedy pošva reaguje zvýšenou tvorbou vaginálneho sekrétu. Tvorba sekrétu záleží tiež od fázy menštruačného cyklu. Podľa mňa sa nemusíte znepokojovať. Ak nemáte žiadne ťažkosti, odsledujte si to.

  • Po kyrete

    , Autor: Whiteseahorse

    Dobrý deň. Som 4 týždne po kyrete kvôli missed abortion v 9tt. Hneď v deň po kyrete som začala krvácať to trvalo týždeň, potom bolo týždeň špinenie a teraz už dva týždne mám žltý výtok bez zápachu miestami dosť silný. Kontrolné usg mi gynekologička nerobila, ževraj až po prvej normálnej menštruácii.. V pošve zvnútra ma sem tam zasvrbí, ale skôr mám ani to neviem opísať taký pocit diskomfortu tam dole.. Prosím Vás môže to byť normálny proces spamatávania sa organizmu z operácie? Poprípade čo by ste mi doporučili z voľne predajných liekov? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať o rozvoj vaginálnej infekcie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Vaginoza?

    , Autor: Miška_1109

    Dobrý deň, zakúpila som si Canestest a vyšlo mi že by som mala mať bakteriálnu vaginózu a naznačovalo by to aj tomu že mi predtým u lekára vyšlo ph 5.0 tuším. Ale mám rozdielne príznaky, sedia mi skôr na klasickú mykozu. Pálenie, biely krémový výtok bez zápachu a biely hrudkovitý povlak na vonkajších rodidlách. Neviem aj či to s tým nejak suvisí ale mierne ma páli aj pri močení a cítim tlak. Nie som tehotná na 100%. Vedeli by ste mi poradiť či aj tieto príznaky môžu sedieť na bakteriálnu vaginózu a poprípade ako to liečiť ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám realizuje výter z pošvy na kultivačné vyšetrenie. Na základe výsledku vyšetrení Vám nasadí potrebnú liečbu. Skúsiť si môžete realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, aplikovať si Canesten krém a realizovať si kúru vaginálnymi probiotikami. Podľa opisu si však myslím, že návšteve lekára sa nevyhnete.