Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Opakované infekcie, zápaly

    , Autor: Lena123

    Dobrý deň pán doktor,
    mohla som dostať z Enterococcus faecalis zápal močových ciest?
    Mám opakované zápaly, mykóza,vagintitida.
    Mám zápal tenkého čreva,gastritida.Probiotiká užívam,imunita je oslabená,môže to mať na tie zápaly vplyv? Odporúčate mi brat Wobenzym? Stále mam vaginalne svrbenie, pálenie. Gynekológ ma vždy prelieči,no vždy sa to opäť vráti. Poslal ma ku kožnej. Na alergologií som bola, dali mi broncho vaxom na imunitu,vobec nezbral.
    Momentálne užívam gynoflor probiotiká, keďže som dobrala CIPROFLOXACIN. No stále je to vo vagíne biele,bez zápachu, svrbí to aj pri chôdzi.
    Čo mi odporúčate pán doktor na tie zápaly,už asi 3 rok sa ich nemôžem zbaviť. Hygienu dodržiavam, antikoncepciu neužívam. Myslela som si vždy,že to mám zo sexu,ale som bez už pol roka a vždy sa niečo objaví. Či som bez pohlavného styku alebo nie.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať aj o tzv. bakteriálnu vaginózu. Skúste si realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom, skúsiť si môžete aplikovať Canesten krém zvonku a Canesten tabletky do pošvy a následne dolhodobejšie vaginálne probiotiká. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí bude vhodné realizovať rozšírené mikrobiologické vyšetrenie na chlamýdie, mykoplazmy, ureapalzmy. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.