Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Infekcia E.coli

    , Autor: SP99.

    Dobry den,

    bola mi zistena stredne masivna infekcia E. Coli, ktora mi sposobovala bolesti v podbrusku. Dostala som cipky Macmirror 500. Cipky beriem uz 7. den ale na treti den uzivania som zacala krvacat (po pohlavnom styku). Krvacanie nie je velmi silne, ale nie je to ani take klasicke spinenie. Pri tomto mam bolesti v podbrusku, ako keby mi prisla menstruacia. Tu mam ale dostat az o dva tyzdne, nakolko aj beriem uz vyse polroka antikoncepciu KarlHleight. Vsetky vysledky mam inak v poriadku, aj cytologiu aj sono, len teda toto premnozenie bakterii, ktore sa mi celkom casto opakuje kvoli znizenej imunite. Mohla som si tam pohlavnym stykom nieco zhorsit? Alebo je taketo krvacanie normalne aj kvoli ten antikoncepcii? Na gynekologii mi povedali, ze mam vybrat lieky a pockat ci sa to zlepsi, popripade dat si dve aktivne tablety antikoncepcie na to krvacanie. Ale bojim sa, ze ak pockam este tyzden, moze sa to aj zhorsit a zapal sa rozsiri, ak sa este nerozsiril. Dakujem za pomoc

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, počas aplikácie vaginálnej liečby je pohlavný styk zakázaný! Príčin špinenia môže byť viacero. Mohlo dôjsť k mechanickému podráždeniu vplyvom pohlavného styku. Aj za predpokladu správneho, či pravidelného užívania tabliet hormonálnej antikoncepcie sa môže vyskytovať špinenie, či slabé krvácanie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Ak nie je špinenie silné, pokračujte v aplikácii Macmiroru. Dodržujte pohlavnú abstinenciu! Následne po doužívaní Macmiroru je vhodné realizovať si 7 až 10 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Pretrvávajúce problémy

    , Autor: Maleficent69

    Dobrý deň. Už som vám sem písala pred asi dvomi týždňami. Neustále mi pretrváva infekcia E.Coli, brala som dvojo antibiotík ktoré mi všetko iba zhoršili, teraz beriem nové balenie Gynoflor ale už aj tento liek mi len robí horšie, i keď mi pred tým pomáhal. Neviete, čím to je? Teraz beriem voľnopredajný liek Beliema Effect Plus, ten mi zaberal prvý týždeň ale teraz posledný deň sa začínam cítiť asi horšie. Ako keby mi nechceli zaberať lieky. Pociťujem časté nutkanie na močenie, aspoň každú hodinu, mám veľa belavého výtoku iba keď chodím na toaletu, menštruáciu som mala naposledy pred viac ako 2 týždňami.

    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin pretrvávania ťažkostí môže byť viacero. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je vhodné realizovať urologické vyšetrenie, kultivačné vyšetrenie moču, zopakovať výter z pošvy, prípadne realizovať aj rozšírený mikrobiologický výter.