Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,240 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • 32dnovy cyklus

    , Autor: Domin

    Dobrý deň p. Doktorka chcela by som sa vás opýtať otázku mám 32dnovy pravidelný cyklus na 16den mávam ovulaciu mávam aj bolesti v podbrušku. Ale nedarí sa nám s partnerom počať bábätko chcem sa spýtať viete mi poradiť nejaké vitamíny alebo niečo čoby nam pomohlo ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin problémov s otehotnením môže byť viacero. Ak sa Vám nedarí s partnerom otehotnieť aj napriek pravidelnému nechránenému pohlavnému styku 2 až 3 krát týždenne počas celého cyklu, okrem obdobia menštruácie, a snažíte sa takto aspoň pol roka až rok, je vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám realizuje hormonálny profil, vyšetrenie AMH, ako aj USG vyšetrenie. U partnera je vhodné vyšetrenie spermiogramu. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • 32dnovy cyklus

    , Autor: Domin

    Ďakujem vám za odpoved. Snažíme sa 7mesiacov ale možno je to aj preto že nato možno stále myslím veľa ľudí mi povedalo že to nie je dobre že sa mám uvoľniť ale keď človek veľmi túži tak nato aj mysli. Chcela by som sa opýtať nepomohol by mi inofolic veľa som o tom čítala :) :) .. partner už ma dcéru :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, kyselinu listovú v dávke 400ug denne môžete užívať, odporúča sa ju užívať 2 mesiace pred plánovaním otehotnenia a prvé 3 mesiace tehotenstva, ak sa už samozrejme neužívajú tehotenské vitamíny, ktoré ju obsahujú. Príčin ťažkostí s otehotnením môže byť viacero, nemyslím si, že kyselina listová Vám v tom pomôže. Je potrebné realizovať spomínané vyšetrenia, ktoré som Vám už písal. Najvhodnejšie je navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý určí ďalší postup.