Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,106 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Výter z pošvy

    , Autor: Tjtj

    Dobrý deň,

    chcela by som sa opýtať na výsledky výteru z pošvy, či to mám riešiť a je potrebné brať lieky, vaginálne tablety.
    Výter z pošvy
    *Aeróbna kultivácia, Epitelie.....................ojedinele lactobacillus.................pozit..+
    Leukocyty - PMN.............neprítomné
    stredne masívne Streptococcus agalactiae
    Kultivácia na kvasinky:
    Nález: Negatívny
    Kultivácia na laktobacily:
    Nález: Lactobacillus sp.(vaginalis) produkujúci H2O2
    Kultivácia na G.vaginalis:
    Nález: Negatívny

    Ďakujem krásne za radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, záleží od viacerých okolností, či ste tehotná, ak áno, tak v ktorom týždni, či máte ťažkosti v zmysle pálenia, svrbenia, či sa jedná o výter vrámci predoperačných vyšetrení pred operačným výkonom, ... V závislosti od okolností sa potom dá objektívnejšie vyjadriť.

Podobné otázky

  • Clotrimazol al200 a krvacanie

    , Autor: Viki0023

    Dobrý deň, pred týždňom a pól sa mi objavili hrudkovite biele výtoky a svrbenie v pošve a okolí. Pred piatimi dňami som nasadila vaginálnu sprchu a následne potom vaginálne tablety clotrimazol 200, po dobu 3 dní. Keď som užila druhú tabletu,na druhý deň som začala mať jemne ružový až oranžový výtok, no svrbenie už ustúpilo. Tabletky som už dobrala a po dobratí po 2 dňoch sa mi to opäť vrátilo a mám slabo ruzovo-oranžový výtok. Problémy ale už ustúpili. Do menštruácie mi ostáva ešte 10 dní, takže si myslím že to tým nieje pretože sa mi to ešte nikdy pred tým nestalo. Beriem aj antikoncepčné tabletky daylette. No a čo sa týka pohlavného styku, tak ten som mala so stálym priateľomale od kedy mi začali problémy tak sme ho nemali. Čo by ro mohlo byť?
    Za odpoveď vopred ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ružový výtok môže byť spôsobený Clotrimazolom, nemusí sa jednať o špinenie. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam si aplikovať až do menštruácie vaginálne probiotiká, najlepšie večer pred spaním, ktoré pomôžu obnoviť vaginálnu mikroflóru. Pri pretrvávaní ťažkostí aj po skončení menštruácie navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie realizovať výter z pošvy na kultivačné vyšetrenie. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Zapal

    , Autor: Zuzka321

    Dobry den, od kedy som bola v kupeloch mam neprijemny pocit v posve. Akoby take palenie ale nemam ziaden vytok ani nic podobne. Je to neprijemne/palive aj pocas pohladvneho styku. Bola mi poradena vaginoza tak som brala aj probiotika aj som mala tie 3 dnove liecby kremy/cipky ale stale to iste. Neviete co by to mohlo byt? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať aj o spomínanú bakteriálnu vaginózu, ktorá je po návšteve kúpeľov veľmi častá. Potrebné je upraviť pH v pošve a dodať do pošvy “dobré baktérie”. Skúste si realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte aspoň 10 - 12 dňovú kúru vaginálnymi pribiotikami, ktoré je najvhodnejšie do pošvy aplikovať večer pred spaním. Takto sa Vám neviem bližšie objrkvne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám realizuje výter z pošvy a na základe vyšetrení stanoví ďalší postup, eventuálne nasadí potrebnú liečbu.

  • Močové cesty

    , Autor: Daniela S


    Dobrý deň, chcem sa opýtať začala som mať takýto problém.Bolest v podbrušku, krvácanie mimo cyklu,časté močenie.Urobila som si domáci test na chlamýdie kde to síce nebolo 100 percentné ale videla som tam pozitívny test.Bola som u svojho gynekológa kde mi urobila USG,zobrala výter, moč. USG bol v poriadku že tam nevidí z čoho by som mohla mať taký problém,výter bol tiež v poriadku akurát lactobacil tam bol a v moči som mala krv teda aj zvýšené CRP p.doktorka mi napísala Macmiror tablety po ich dobrati som bola na crp aj moc išiel na rozbor a výsledky boli v poriadku.Po 5 dňoch mám zase nepríjemný pocit že mam plný močový mechúr a chodím častejšie na wc,nemám pálenie ani rezanie.Preto sa chcem opýtať mohlo to byť tak že sa z vyteru a moču nemuseli zistiť chlamýdie?Alebo lieky Macmiror nezabrali? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu Vám nebol realizovaný výter z krčka na chlamýdie, mykoplazmy, ureaplazmy ale iba klasický výter z pošvy na kultivačné vyšetrenie, z ktorého sa prítomnosť chlamýdií nezistí. Macmiror chlamýdie neprelieči. Nevylučujem, že sa u Vás nejedná o chlamýdiovú, či ureaplazmovú infekciu. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám realizuje potrebné vyšetrenia a stanoví ďalší postup.

  • po upt

    , Autor: bandr

    Som po upt 6 týždňov, žiaľ som bola zneužitá a nemám istotu či tam dole som v poriadku. Všetci dovolenkujú a behajú mi hlavou otázky, prečo sa moje sfarbenie tam dole zmenilo? Som zdravá? Neviem ktoré veci sú v poriadku a ktoré nie, pretože keď hodím niečo do google, hneď som samozrejme vystrašená, pretože môžem mať akúkoľvek hroznú chorobu.
    Momentálne mám menštruáciu už na konci, no neustálu potrebu chodiť na toaletu a teda dnes som sa prekonala mať so svojou láskou, partnerom po 2 mes styk s tým, že ma to celkom bolelo, resp to trenie bolo nepríjemne, až pálivé...

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, za daných okolností odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý by Vám mal realizovať štandardný výter z pošvy na kultivačné vyšetrenie, ako aj rozšírené výtery z krčka na chlamýdie, mykoplazmy, ureaplazmy a trichomonas vaginalis, rovnako tak Vám vie realizovať odbery krvi na pohlavne prenosné, či infekčné ochorenia. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Nemá zmysel googliť, aj keď na internete je aj veľa užitočných informácií, ale lajik nemá šancu rozlíšiť čo je pravda a čo nie a čo je užitočné a čo mätúce. Vyskúšať si môžete realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte aspoň 10 - 12 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami.

  • Canesten

    , Autor: katarina511

    Dobrý deň. Už som tu písala ohladom gynekologickeho problému. Najprv sa zdalo že ide o zápal močových ciest, no testy moču vyšli v poriadku. Doktorka povedala že sa jedná o gynekologický problém. Brala som Canesten 4 dní, no do toho som dostala menštruáciu takže zvyšné tabletky som dobrala po nej. Týždeň to bolo v poriadku. Mala som však chránený styk a svrbenie a nutkanie na časté močenie opäť začalo. Dneska som si kúpila opäť Canesten no jednodňový. Čo mám robiť ak to nepomôže?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je vhodné navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám realizuje výter z pošvy na kultivačné vyšetrenie. Do toho času si realizujte aspoň desaťdňovú kúru vaginálnymi probiotikami. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.