Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Kombinácia liekov

    , Autor: martina-7

    Dobrý večer, dnes som bola na gyn. pohotovosti a na akútnu vaginitidu mi lekarka predpísala podvečer si aplikovať krém gynazol a potom pred spaním tabletu Clotrimazol 200 mg. Je táto kombinácia v poriadku ? Niekoľko hodín po sebe ? Keďže ten krém ešte určite nie je vstrebaný, ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vaginálne tabletky si aplikujte hlboko do pošvy, najlepšie večer pred spaním. Gynazol sa aplikuje najmä na vonkajšie rodidlá, ale s aplikátorom sa dá aplikovať aj do pošvy. Kombinácia preparátov nie je ničím neobvyklým. Z praktického hľadiska je však vhodnejšie rozdeliť čas aplikovania preparátov alebo Gynazol aplikovať iba z vonku.

Podobné otázky

  • Kombinácia liekov

    , Autor: Mária03

    Dobrý deň pán doktor. Prosím Vás, môžem súčasne užívať lieky Flucinar na vulvu s aplikáciou ráno a krémik Macmiror complex 100mg/g+40000 IU/g s aplikáciou na noc do pošvy a aj na vulvu na 7 dní? Alebo aké sa odporúča aplikovanie. Smie sa to vlastne užívať súčasne, alebo najskôr 7 dní kúru Macmirorom a po ňom natierať len Flucinar ráno resp.na noc a ako dlho. Neujasnila som si to u gynekologičky a je víkend. Srdečne ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže nepoznám žiadne informácie, ani okolnosti, prečo Vám bola predpísaná antibiotická a kortikoidná masť, alebo či ste si už Flucinar aplikovali predtým a prečo, je ťažké sa takto vyjadriť. Ak máte vaginálnu infekciu a máte pokračovať aj v liečbe Flucinaru, skôr by som do pošvy aplikoval vaginálne globule Macmirorom a vulvu potieral Flucinarom. Nevidím zmysel si aplikovať dva druhy krémov na vulvu naraz.