Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Svrbenie medzi nohami

    , Autor: bb636

    Dobrý večer pán doktor!
    Už týždeň ma trápi svrbenie medzi nohami, na začiatku tam bol aj opuch ohanbia, bolesť pri dotyku. Kúpila som si v lekárni mastičku Canesten. Opuch a bolesť zmizli, no ešte ma stále svrbí medzi nohami, ale už je to miernejšie a už je to len v oblasti klitorisu. Objavil sa mi bielo-zelený výtok, nezapácha. Ku svojmu gynekológovi sa dostanem najskôr budúci piatok, tak sa Vás chcem opýtať či mám vyhľadať skôr odborníka, alebo postačí zakúpenie vaginálnej tabletky alebo? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa jedná o vaginálnu infekciu. Skúste si kúpiť aj Canesten vaginálne čapíky, Canesten krém si aplikujte naďalej. Ak nepomôže Canesten krém, ani vaginálne čapíky, je potrebné navštíviť obvodného gynekológa skôr, ktorý Vám urobí výter z pošvy a predpíše potrebnú liečbu. Skúsiť si môžete urobiť aj vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom. Vhodné je po liečbe realizovať desaťdňovú kúru vaginálnymi probiotikami.