Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • hpv bradavice

    , Autor: Zuzka3331

    Dobrý večer pán doktor, rada by som sa informovala ako funguje nakazenie alebo teda prenos hpv vírusom, ktorý sa prejavuje bradavicami v oblasti genitálií, pretože najprv sa vytvorili bradavice mne, ktoré časom zmizli a až neskôr môjmu partnerovi, ktoré mu tiež už pomaly miznú. Vie sa teda určiť kto koho prvého nakazil vírusom ?pravdepodobne ja partnera ak som mala tie bradavice ako prvá alebo mohol ma nakaziť aj partner tým že on mal už vírus v sebe nakazil mňa ale jemu sa až neskôr prejavili tie bradavice?, popripade existuje na to nejake vyšetrenie kto z nás dvoch nakazil toho druhého ako prvý? Ďakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, možné sú obidva varianty. Nepoviem Vám, kto nakazil koho ako prvý. Budete obaja pozitívny na HPV. Z vyšetrení sa nedá zistiť, kto mal infekciu ako prvý. Sú ľudia, u ktorých sa genitálne bradavice neprejavia, aj napriek tomu, že sú pozitívne testovaný na HPV typ spôsobujúci tieto bradavice, alebo sa objavia až s odstupom pri poklese imunity.