Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,241 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ranka na krčku maternice

    , Autor: Bnzs

    Dobrý deň! Mám ranku na krčku maternice, lekár mi predpísal vaginálne kapsule Gynella, výsledky sterov mám dobré. Po pohlavnom styku mám krvavý výtok. Chcela by som sa spýtať, že s takou diagnózou môžem mať pohlavný styk? Ešte k tomu patrí aj to, že predtým som mala mykózu, ale už som po liečbe, výsledky sterov boli negatívne.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez poznania okolností a videnia nálezu je veľmi ťažké sa takto bližšie objektívne vyjadriť. Môže byť, že máte na krčku ektrópium, ak ste už rodili, alebo entrópium, ak ste ešte nerodili. To môže spôsobovať špinenie po pohlavnom styku. Ak boli výsledky onkocytológie v poriadku, skúsiť si môžete aplikovať aj spomínané Gynella kapsule, prípadne mucoGyne kapsule, či Cicatridina čapíky.

Podobné otázky

  • krvacanie

    , Autor: simicka

    Dobrý deň chcem sa opýtat s priatelom máme pohlavný styk a po pohlavnom styku krvácam už sa mi to stalo pár krat nie je to velmi je to slabučke chcem sa opýťat čím to može byt bola som aj u doktorky nie je to nič vážne len že mam ranku na krčku maternice može to byt niečo vážne? dakujem pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ranka na krčku maternice môže byť rôzneho stupňa podľa závažnosti. Ak vaša pani doktorka zhodnotila nález ako nie závažný, mali by ste jej veriť. Na diaľku bohužiaľ nález neviem posúdiť.

  • Ranka na krčku maternice

    , Autor: anieliiik

    Dobrý deň,
    Chcem sa Vás spýtať, 5 rokov mám na krčku maternice ranku, ktorá sa mi rapídne zväčšuje. Doktor mi bral aj onkoster, na poslednom vyšetrení mi povedal, že sa mi to zhoršilo, ale, že mám čakať na výsledky. Napísal mi, že sa mám dostaviť v apríli na onkoster ešte raz. Vyšetrenie ma moc bolelo, povedal, že to dobré nie je. Mám za sebou jeden potrat. No, že to s tým nesúvisi, že ranka je z niečoho iného.. Už to mám 5 rokov a spodok ma bolieva často, mám silnú menštruáciu a popritom silné bolesti. No spodok ma bolieva dosť aj, keď menštruáciu nemám. Neviem či mám zmeniť doktora, alebo mám teda čakať, do toho onkosteru. Nič somnou nerobí, aj keď vie, že ma to dosť bolí. Mám strach či to nemá niečo spoločné s rakovinou krčka maternice.
    Ďakujem Vám za Vašu odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    onkostery (onkocytológia) sa robí práve kvôli respektíve v rámci prevencie rakoviny krčka maternice. Takto vám veľmi ťažko môžem poradiť, musela by som poznať presný výsledok jednotlivých onkocytológií. Sú určité štádiá kedy sa už odporúča operácia, ak okrem toho máte ťažkosti požiadajte o výsledky a poraďte sa s iným lekárom. V tomto nemá cenu riskovať a radšej jeden názor navyše ako čokoľvek zanedbať. S potratom onkocytológia naozaj nesúvisí ani so silnou menštruáciou. Nepriaznivé je v tomto smere napríklad krvácanie po pohlavnom styku a priamo lokálny nález. Držím palce a rozhodne to nezanedbajte.