Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,050 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor: simik1903

    Dobrý deň pán doktor,
    chcela by som sa len spýtať na Váš názor....17.01 mi vyšiel pozitívny tehotenský test. Ešte ten týžden som bola u svojho gynekológa, ale utrazvuk bol ešte prázdny.
    Dnes som bola opäť, videl gestačný vačok, ale akciu srdiečka ešte nie. Bola som aj u druhého lekára, pretože som chcela fotku z vyšetrenia, ale ten ma dosť nastrašil tým, že sa bude jednať o missed abortion, pretože g.vačok je veľký 25 mm a nie je vidno plod. Mam veľmi nepravidelný cyklus, niekedy mi príde MS na 36 deň, inokedy 42 a niekedy úplne vynechá. Prvý den poslednej MS je 16.december. Teoreticky som v 8tt, ale ultrazvukove vysetrenie zodpovedá 6tt, ale podľa mojho gynekológa je to v poriadku pri tak nepravidelnej menstruácii. Vravel, že o týžden urcite bude aj srdiecko, ale nespominal nic také, ze plod nevidí, ten druhý doktor žial áno.
    Pán doktor, čo si o tom myslíte? Myslíte, že sa mám pripraviť na to najhoršie?
    Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto sa Vám neviem objektívne vyjadriť. Ak nemáte žiadne ťažkosti a jedná sa o žiadané tehotenstvo, je možné ešte vyčkať a skontrolovať USG o týždeň. Nevylučujem, že sa môže jednať aj o anembryomollu. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

Podobné otázky

  • tehotenstvo

    , Autor: Kikuskaaaa

    Dobrý deň prosím vás dobrala som minuly mesiac hak urobila som test bol pozitívny a D es som začala mierne špiniť a krvácať čo tompeosim môže byt?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste už tento mesiac neužívali hormonálnu antikoncepciu a mali ste nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa nedá vylúčiť. Príčin špinenia môže byť viacero. Tehotenský test môže byť aj falošne pozitívny, napríklad aj v čase ovulácie. Odsledujte si to. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva, ako aj pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Problémy

    , Autor: Karinkask

    Dobrý deň. 3 deň mi je zle od žalúdka, nevracala som ale je mi proste ťažko. S priateľom mávam vždy LEN ochranný vstyk a aj to tak, že sa urobí mimo mňa do kondómu, lebo mňa to potom vo vnútri začne bolieť. Nikdy do mňa nepchal bez kondómu, vždy len s kondómom a nikde sme nevideli ani necítili že by stekalo semeno spod kondomu a že by vošlo do mňa. Iné príznaky nemám - na tehotenstvo. V tomto si dávame pozor keďže obaja dieťa nechceme a ja aj keby chcem tak jeho do toho nedostanem - aby išiel bez kondómu. Vždy len s. Zajtra idem na gynekológiu a bojím sa že mi z ničoho nič objaví tehotenstvo aj ked nemám byť ako tehotná. Prosím pomoc.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, za predpokladu chráneného pohlavného styku je pravdepodobnosť tehotenstva malá. Príčin nevoľností môže byť viacero, nemusí sa jednať o tehotenstvo, môže sa jednať aj o problém tráviaceho systému. Pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie realizovať aj odber krvi na beta HCG.

  • Meskanie menstruacie

    , Autor: Renka10

    Dobry vecer Pan Doktor mam otazku ak my mozete poradit meska my menstruacia posledna bola 30jula 2022 a od vtedy ju nemam 11 dny my meska mam citlive bradavky ale len na dotik prsia ma nebolia dnes som si kupila tehotensky test HCG je tam moznost ze by som teraz mohla bit tehotna dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň menštruácie. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie si urobte tehotenský test alebo navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Myom a tehotenstvo

    , Autor: Miška1002

    Dobrý deň, prosím vás o radu. Na preventívnej kontrole mi bol zistený myom o veľkosť 16mm. Mávam často problémy s vytokmi na ktoré dostávam vždy macmiror, ktorý na chvíľu pomôže ale vždy sa do mesiaca vrátia. Ďalší problém ktorý mám posledných 4-5 mesiacov je že vždy po športovej aktivite (beh, cvičenie) mám výtok s krvou. Mala som opradené brat askorutin ale nepomáha mi to, môže to súvisieť s mylnom? Plánujeme s priateľom bábätko, preto sa snažím preliecit čo sa týka vytoku, bude mať na otehotnenie a následne tehotenstvo negatívny vplyv tento myom? Ďakujem vopred za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, záleží od lokalizácie myómu. Ak myóm nie je v dutine maternice (tzv. rodiaci sa myóm), ale v stene maternice, či na povrchu maternice, takto lokalizovaný 16 mm myóm Vám nemôže robiť ťažkosti a nemá vplyv na prípadné tehotenstvo. Nepoznám však žiadne bližšie informácie ani okolnosti, preto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Interupcia

    , Autor: elliee

    Dobrý deň, po nedostavenej menštruácii som si spravila tehotenský test nakoľko som mala silné pichanie v podbrušku. Test vyšiel žiaľ pozitívne. Som rozhodnutá, že dieťa si nechať nemôžem. U svojho gynekológa som ešte nebola. Ako mám postupovať, keď chcem podstúpiť interupciu ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, najskôr musíte navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý musí tehotenstvo potvrdiť a vylúčiť patologické tehotenstvo. Následne pri potvrdení fyziologického tehotenstva sa spíše žiadosť o umelé prerušenie tehotenstva priamo u Vášho obvodného gynekológa alebo v zdravotníckom zariadení, kde chcete mať výkon realizovaný.