Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie počas pohlavného styku

    , Autor: Madam

    Dobrý deň, mám 27 rokov poslednú menštruáciu som mala 12.12. Všetko prebiehalo normálne. 28 meho som bola s partnerom a počas styku som jemne krvácala následne bolo zas všetko v poriadku. 30 teho sa situácia sa opakovala znova som krvácala. Nemám žiadne sprievodné bolesti. Čím to môže byť spôsobené?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenia, či zakrvácania po pohlavnom styku môže byť viacero. Podľa opisu ste počas dní, kedy ste mali pohlavný styk, mohli mať ovuláciu, takže mohlo sa jednať aj o ovulačné špinenie, ktoré bolo umocnené mechanicky pohlavným stykom. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je potrebné gynekologické vyšetrenie. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Krvácanie počas pohlavného styku

    , Autor: Adris

    Dobrý deň, pán doktor.
    Mám taký problém, že počas pohlavného styku krvácam, nejde o silné krvácanie, ale už ma to znepokojuje. Počas pohlavného styku necítim žiadnu bolesť alebo tlak, ktorý by mohol spôsobovať krvácanie.
    Ďakujem za Vašu odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin krvácania počas alebo po pohlavnom styku môže byť viacero. Môže sa jednať o kontaktne krvácajúce entrópium/ektrópium, či iný druh trhlinky na krčku maternice, prípadne môžu počas pohlavného styku vzniknúť trhlinky stien pošvy. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrení určí možnú príčinu ťažkostí a stanoví ďalší postup.