Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Cysta,menzes, krvacanie

    , Autor: eNko

    Dobry den, chcela by som da opytat.
    22.10.21 (druhy den mentruacie) som bola na sono brusnej dutiny po tom co ma tam poslala obvodna lekarka, pretoze som mala bolesti chrbta,praveho boku a brucha, na sone mi zistili len cysticku leziu v oblasti laveho ovaria velkosti 36mm. Bolo mi odporucane gynekologicke vysetrenie ktore prebiehlo 26.10.21 (šiesty a posledny den menzesu) cysta o velkosti 38mm s heterogennym obsahom, taktiez zrobili odber Ca 125, postup dla vysledku (vysledok negativny) kotrola po dvoch menzesoch. No dnes 1.11.21 som znova zacala krvacat. Praskla mi cysta? Mam sa obavat? Co to znamena?
    Vopred dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj keď máte otázky na mieste, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Príčin Vašich ťažkostí môže byť viacero. Ak je prítomná cystická štruktúra na vaječníku, má to väčšinou vplyv na menštruačný cyklus. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.