Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Spadnutý vaječník

    , Autor: Smajluska

    Dobrý deň pán doktor,

    som 1 rok po cisárskom reze, synček bol otočený priečne. Bola som na kontrolnom sono vyšetrení a doktor mi povedal, že mám spadnutý vaječník pod maternicou. Viac mi k tomu nepovedal, ani ja som sa neopýtala. Chcela by som ešte 1 bábätko. Môžem napriek tomu ešte otehotnieť? Nebude mi to robiť problémy? Ak by sa mi podarilo čím skôr otehotnieť budem mať tiež druhý pôrod sekciou? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, celkom nerozumiem pojmu "spadnutý vaječník". Ak nie je prítomný žiaden cystický útvar na vaječníku, ani iné patológie, nevidím dôvod, prečo by ste nemohli otehotnieť. ˇo sa týka vedenia pôrodu, máte prakticky na výber, či chcete rodiť sekciou, alebo ak budú splnené podmienky, či budete chcieť rodiť spontánne. Teraz je však ešte veľmi skoro a predbežne o tom hovoriť.

Podobné otázky

  • Spadnutý vaječník

    , Autor: Martina005

    Dobrý deň , p.Doktor , prosím Vás potrebovala by som poradiť , som 2 týždne po cisarskom reze a pri močení a v niektorých pohyboch mám bolesti / tlak/ v pošve. Moč mam vyšetrený a je v porialdku. Na sone u gyn. Mi bolo zistené že mam vajíčko posunuté dole. Viac sa mi k tomu lekár nevyjadril, len že chce to čas či sa posunie späť. Chcem sa teda spýtať vás je možné že sa mi to môže napraviť a čí ten tlak mi môže spôsobovať bolest v pošve ? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu ste prakticky ešte pomerne čerstvá šestonedieľka. Neviem, čo si mám predstaviť pod pojmom "spadnutý vaječník". Niečo také reálne neexistuje. K príčinám ťažkostí sa Vám však takto neviem vyjadriť. V prípade pretrvávania ťažkostí alebo nejasností sa hláste v nemocničnom zariadení, kde bol výkon realizovaný, kde sa Vám vedia najobjektívnejšie vyjadriť., pretože poznajú všetky informácie a okolnosti, ako aj peroperačný nález. Ja sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.