Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Herpes?

    , Autor: Stanislava

    Dobrý deň, mám 24 rokov a ešte som nemala pohlavný styk. Pred dvoma dňami sa objavilo mierne svrbenie v oblasti vagíny a na veľkom pysku sa mi spravil taký malý ako keby pľuzgierik je možné aby som mala herpes ktorý sa mohol preniesť iným spôsobom ako pohlavným stykom ? Za vašu odpoveď ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, teoreticky to možné je, takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe nálezu zhodnotí príčinu ťažkostí a určí ďalší postup.

Podobné otázky

  • Herpes

    , Autor:

    Dobry deň, tento som som po prvykrat dostala genitalny herpes. Mam aj teliesko Mirenu. Je potrebne je vysadit kvoli herpesu alebo ju mozem uživať ďalej?

    Taktiež viete mi prosim povedať Vaš nazor na labioplastiku a herpes? Kvôli nemu nad tym rozmysľam a neviem či to je mozne podstupim ak mam herpes.

    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nevidím dôvod na odstránenie vnútromaternicového telieska. Ak bolo zavedené za správnych a štandardných okolností, genitálny herpes na to nemá vplyv. Čo sa týka labioplastiky, určite je potrebné operáciu odložiť do odoznenia príznakov a prejavov genitálneho herpesu.

  • opuch a svrbenie

    , Autor: miroslava147

    Dobry vecer.potrebujem vasu pomoc.pred piatimi dnami mi skoncila menstruacia.mala som viac vytoku ako doteraz,ale nezapachal,ani nebol tvarohovity a tiez ziadnej farby.dnes, ale z minuty na minutu, ma vagina zacala strasne svrbiet.pozrela som sa a mam opuchnute vnutorne pysky.teda iba jednu stranu.lavu.este sa mi nikdy nic take nestalo.mohlo by ist o nejaky herpes? alebo nieco podoobne?:( ...lebo jeto fakt velmi velke..dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa takto náhle vyvinul edém a ešte jednostranne, môže sa tiež jednať o nejakú infekciu, ak by sa teda teda opuch nezmenšoval, bolo by vhodnejšie navštíviť lekára, na kontrolu a tiež možné doporučenie liečby , prípadne ďalšieho vyšetrnia
    s pozdravom