Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Zápal zo styku

    , Autor: Pepilu

    Dobry den, moj problem zacal v decembri, kedy po pohl. styku zacalo palenie posvy a pri moceni - pociťovala som to ako zapal moc. mechura-predpisali mi Biseptol, ktory mi pomohol. Na zaciatku marca sa mi to stalo opat, kultivacia vysla streptokok agalactiae, dali mi Penicilin. Momentalne sa liecim na mykozu po peniciline. Oba zapaly vznikli po pohl.styku kedy partner ejakuoval a pouzili sme pharmatex capiky. Ked pouzivame prerus. suloz tieto problemy nemam. Je mozne, ze je to s pharmatexu alebo zo spermii? Ako sa tomu vyhnut? Posilnit vag. floru? Zaciname rozmyslat o babatku ale obavam sa zapalov.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, existujú ženy, ktoré majú alergické prejavy po pohlavnom styku, môže to byť alergia, respektíve reakcia na ejakulát. Môžete si skúsiť aplikovať Pharmatex bez pohlavného styku a zistíte, či to je reakcia naň. Opakovaným užitím antibiotík dochádza k prehlbovaniu pošvového mikrobiálneho dysbalancu a vzniku vaginózy. Odporúčam realizovanie vaginálnych výplachov Cloginom alebo Rosalginom a užívanie vaginálnych probiotík na posilnenie a úpravu vaginálnej mikroflóry.