Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
13,348 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor: Lapajka

    Dobrý deň . Chcela by som sa poradiť ,jedno dieťa už mám,má rok a 4 mesiace narodene sekciou . Teraz sa snažíme o druhé už viac ako pol roka ale stále to nejde . Snúbenec nie je otcom dieťaťa ale aj tak nemyslime aby to bol problém . Skúšala som brat Inofolic ,kyselinu listovú ,plno vitamínov.... Teraz femibion . partner zinkorot a vitamín E . Stále nič už vážne neviem ako nám pomôcť . Práve som začala používať aj progesteronovy krém . Prosím vás čo môže byť príčinou ?
    Ovulaciu cítim ,cyklus mám normálny .
    Po uvulacii väčšinou nastane hnačka a brucho ako balón minimálne týždeň . Vôbec nechapem čo užoze byť príčinou . Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčin sekundárnej sterility môže byť viacero. Ak máte iného partnera, treba vylúčiť aj mužský faktor sterility. Ak sa Vám aj napriek pravidelnému nechránenému pohlavnému styku 2 - 3x týždenne nepodarí otehotnieť, navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý určí ďalší postup.

Podobné otázky

  • Neplodnosť, prednison

    , Autor: baclaj

    Dobrý deň v skratke by som chcela opísať svoj problém.
    Mam 25 rokov manžel 31. Snažíme sa otehotnieť cca 2,5 roka. Po 1,5 roku sa nám podarilo otehotnieť avšak bolo to mimoternicove tehotenstvo kde mi museli odstrániť pravý vajickovod. Odvtedy už prešlo 14 mesiacov a stále nič. Spermiogram úplne v poriadku, folikulometria v poriadku, hormonálny profil v poriadku.
    Absolvovala som vyšetrenie na imunologii kde som mala všetko v poriadku až na nerovnováhu TH1, Th2 a Th17 a nižšiu hladinu vitamínu D. Imunolog mi predpísal Prednison ale počula som o kortikoidoch kade co. Odporučil mi 3 týždne pred ovulaciou 5mg. A každý mesiac zvýšená dávka, max.vsak 3 mesiace. Myslíte že by to mohlo pomôcť a aký to má vplyv na plod v prípade úspechu mi odporučil aspoň do 10 TT užívať. Či vôbec ta nerovnováha tých cytokinov môže byť dôvodom nášho neúspechu. Ďakujem.
    Pridávam aj výsledky:
    CD3+IFN-g : 33,3 % (17.6 - 31.7)
    CD3 + IL4 : 1,3% ( 1.35 - 5.31)
    CD3 + TNF a : 62,1 % (32.2 - 53.6)
    CD4 + IFN g : 24,7 % (10.6 - 20.9)
    CD4 + IL4 : 2,0 % ( 1.5 - 7.7)
    CD4 + TNF a : 67,3 % (33.3 - 55.4)
    CD4 + IL-17 : 1,4 % (0.6 - 1.6)

    Vitamín D : 24,660 ug/l

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, myslím si, že imunológ vie lepšie zhodnotiť pripadné imunologické odchýlky, ako aj ich možný vplyv na tehotenstvo a najvhodnejšie Vás vie nastaviť na liečbu. V súčasnosti sú k dipozícii aj služby centier asistovanej reprodukcie, v prípade, že by liečba odporúčaná imunológom nebola úspešná.

  • Tehotná ?

    , Autor: Timka20

    Dobrý deň pán doktor mám na vás otázku mám týždeň pred menštruáciu s priateľom mávame nechráneny pohlavný styk a predvcerom som mala ružové krvácanie iba keď som šla
    na wc tak som mama ružovú krv na toaletnom papiera inak nikde. Včera a dnes som nemala už nič.Pobolieva má podbrušku ako keby som mala dostať menštruáciu. Môže to byt tehotenstvo alebo je to len predmenštruačne špinenie

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, možností je viacero, môže sa jednať aj o znak blížiacej sa menštruácie. Ak ste však mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa tiež jednoznačne vylúčiť nedá. Odsledujte si to. Pri meškaní menštruácie najmenej 14 dní si môžete realizovať tehotenský test.

  • Pohlavný styk

    , Autor: Zizika

    Dobrý deň beriem antikoncepciu a do tizdna mam s mužom sex dva krát alebo tri krát keď sa stane ze vimecham tabletku jeden alebo dva dni budem tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak užijete zabudnutú tabletku do 12 hodín od času obvyklého užitia, účinok hormonálnej antikoncepcie je zachovaný. Ak však zabudnutú tabletku neužijete vôbec, prípadne aj niekoľko dní za sebou, účinok hormonálne antikoncepcie môže byť znížený a tehotenstvo sa tak jednoznačne vylúčiť nedá.

  • Pohlavný styk

    , Autor: Zizika

    Dobrý deň chcem sa spitat keď sa muž neurobí do žení môže ostať aj tak tehotná?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, môže. Prostatický sekrét obsahuje tiež spermie. Preto pri nechránenom pohlavnom styku, aj bez ejakulácie, či s ejakuláciou mimo pošvu sa tehotenstvo nedá jednoznačne vylúčiť.

  • Pohlavný styk

    , Autor: Zizika

    Dobrý deň chcem sa spitat striedam sexuálnych partnerov nepoužívame pri tom žiadnu ochranu ani antikoncepciu neberiem môže sa stať že otehotniem aj keď sa do mňa neurobí?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, za predpokladu nechráneného pohlavného styku je tehotenstvo možné, rovnako pri striedaní väčšieho množstva partnerov aj prenos sexuálne prenosných ochorení, či infekcií.