Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,312 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hormonálna nerovnováha a vysoká sliznica

    , Autor: Prelka12

    Dobry den, dnes som absolvovala hysteroskopiu a kyretáž kvôli vysokej sliznici. Mám 35 rokov a porod za sebou. Uz niekolko mesiacov po sebe som mala menzes s krvnymi zrazeninami, ale nikdy netrval dlhsie ako 4 dni. Okrem vysokej sliznice neboli v maternici pritomne ziadne myomy ani polypy. Cytologia a kultivacia boli tiez v poriadku. Pan doktor vyslovil podozrenie, ze by to mohlo byt z hormonalnej nerovnovahy, ale ze pockame na vysledok. Trpim na pco. Citala som, ze by sa mohlo jednat o estrogenovu dominanciu. Pan doktor ako by sa to dalo riesit okrem antikoncepcie a vnutromaternicového telieska? Pomahaju na to aj nejake vyzivove doplnky? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, výživové doplnky vedia upraviť hladinu hormónov len minimálne, ak vôbec. Ak je u Vás prítomný hyperestrogenizmus, inak, ako hormonálnou liečbou sa to upraviť nedá. Vyčkajte na výsledky histológie. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.