Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,822 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Pálenie

    , Autor:

    Dobrý den pán doktor asi cca to bude rok co mam problemy stym ze ma casto páli pošva, boli mi robene stery raz mi vyšla gardenella brala som Entizol a raz potom mykoza odvtedy je moj výter vzdy negativny aj na pohlavne choroby ako su ureaplazmy atd ... ziadna mykoza nič... moja gynekologička si stym nevie dat rady ... tak som šla
    za iným gynekologom ten teda tiez zhodnotil ze mam vsetko zvonka pekne čiste spravil
    mi ster samozrejme bol negativny ... ja uz neviem ako dalej napr pálenie nemám tyzden potom sa to vráti , potom to same od seba zase prejde potom ma to zase napr. tyzden páli dva tyzdne nepali co to moze byt ? kupila som si vsetky nohavičky uplne nove nenosim tango nohavičky periem v hypoalergénom prášku suším
    v sušicke , zehlim ja som uz zufala z toho .. a partner bol tiez skontrolovaný urológom nemal nic ..a nieje to ani sexom zapríčinené lebo ono ma to začne pálit aj ked nemáme styk s muzom. Je to take divne lebo ráno vstanem nic ma nepali a napr zacne ma to palit vecer ked spím ma nic nepáli ... aj stravu som uplne obmedzila nejem muku ani sladkosti .. nebiem uz ako dalej ci este ist koznemu alebo dakujem zatial pekny den

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podľa opisu sa pravdepodobne jedná o bakteriálnu vaginózu, teda o porušenie vaginalnej mikroflóry. Odporúčam realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom a opakované kúry vaginálnymi probiotikami.

Podobné otázky

  • Clotrimazol AL 100

    , Autor:

    Dobrý neskorý večer,
    chcem sa opýtať, po telef. konzultácii a spomenutí gynek. príznakov ( pálenie, svrbenie a bolesť =asi mykóza) mi gynekológ predpísal liečivo Clotrimazol AL100,. Problém je vtom, že som momentálne v 8 týždni tehotenstva a v pribal. letáku ho nedoporučujú v I. trimestri. Nemám sa obávať, že by tbl. mohli poškodiť plod?? Ďakujem za odpoveď.

    S pozdravom Michaela

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, vyhnúť sa užívaniu lieku u v 1. trimestri tehotenstva je iba ako preventívne opatrenie. Nepoznám dôvod, prečo by sa preparát nemohol aplikovať.

  • Výtok po pôrode trvajúci už 6 mesiacov

    , Autor:

    Dobrý deň prajem, pán doktor.
    Som 6 mesiacov po pôrode, dcérka sa narodila v 39tt vyvolaným pôrodom kvôli hepatopatii v tehotenstve. Otehotnela som vďaka IVF kvôli veľmi nízkej hladine AMH vo veku 39 rokov. Už počas tehotenstva som mala výtok, ktorý mi nespôsoboval problémy a pripisovala som ho samotnému tehotenstvu. Po pôrode výtok neprestal, najskôr som ho pripisovala čisteniu maternice a pôrodných ciest, neskôr som myslela, že mi každú chvíľu príde menzes. Ten mi prisiel po cca 5 mesiacoch po pôrode, ale výtok nezmizol. Je hlienovitý ale redší, mierne sfarbený dožlta, nespôsobuje pálenie ani svrbenie, vôbec nič, len je. Neustále musím nosiť intimky, v lete do plaviek tampóny. Skúsila som Gynimun, Silvercaps tablety, minuly týždeň opäť Gynimun. Nič nepomáha… samozrejme, riešila som to so svojou gynekologičkou, ktorá pri kontrole nevidela nič, žiaden zápal ani nič podobné a kultivácia vyšla v poriadku. Odporučila mi preventívne probiotiká, ktoré som už aj predtým užívala. V minulosti (rok 2006) som mala robenú konizaciu krčka a porod mi vyvolávali medikamentozne a aj mechanicky (balónikom). Chcela som sa Vás opýtať, či ste sa s niečim podobným počas svojej praxe stretli, či by bolo vhodné nejaké ďalšie vysetrenie alebo je to bežné a neostava mi nič iné, len sa s tým naučiť žiť? Veľmi pekne ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, na trhu je viacero vaginálnych probiotík, skúsil by som ešte iné okrem už spomínaných. Ak boli výsledky vaginálnych a USG vyšetrení, ako aj výterov poriadku, nie je potrebná žiadna antibiotická ani antimykotická liečba. Takto je však veľmi ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to.

  • Canesten 1 deň

    , Autor: Michaelaa....

    Dobrý deň, pred pár týždňami som dostala mykózu. V lekárni mi na to odporučili tabletku Canesten 1 deň. Keďže som medzitým dostala menštruáciu, tabletku som si dala až po jej skončení. Už prešli 3 dni od užitia, nepociťujem svrbenie ani pálenie ale mám hustý hrudkovitý výtok. Chcem sa opýtať, či je to po tejto tabletke normálne alebo sa mi mykóza nevyliečila, ba možno aj zhoršila? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, biely až bieložltý hustý hrudkovitý fluór je typický pre kandidózu. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia zhodnotí nález a určí ďalší postup. Skúsiť si môžete realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom. Vhodná je aj kúra vaginálnymi probiotikami.

  • Macmiror

    , Autor: Kativa12

    Dobrý deň, doktorka mi predpísala vag. tablety macmiror. Môžem ich začať užívať, ak v piatok idem vyberať mandle? Z operujú ma potom vôbec? Pripadne bude veľmi vadiť, ak by som si ich nasadila až keď ma prepustia? Nemám neznesiteľné svrbenie pálenie, len občas.... Skor som si ich chcela nasadiť až keď prídem, lebo neviem si prakticky tam veľmi predstaviť vkladať si tie tablety v nemocnici.
    Dakujem!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, užívanie lokálne pôsobiacich vaginálnych antibiotík nemá vplyv na operačný výkon. Nevidím dôvod, prečo by ste teraz nemohli začať s liečbou. Samozrejme, ak liečba znesie odklad a ťažkosti nie sú neznesiteľné, prípadne máte svoje dôvody, môžete s liečbou začať až po prepustení z nemocnice.

  • Chlamýdie a vnútromaternicové teliesko

    , Autor:

    Dobrý deň. Vyšiel mi pozitívny výsledok zo steru z močovej rúry na chlamýdie, kvôli pretrvávajúcim problémom ako štípanie a svrbenie pošvy a pálenie pri močení. Urologička mi predpísala antibiotiká Deoxymykoin a chcem sa spýtať, či môže nastať problém so zavedeným vnútromaternicovým telieskom Jaydess. To mám zavedené 3. mesiac a chlamýdie som dostala od terajšieho priateľa, ale až najskôr mesiac a pol po zavedení telieska. Je možné, že gynekológ mi bude chcieť teliesko vybrať keď mám zistené chlamýdie? Je to indikácia k vybratiu? Bojím sa, aby nenastal v budúcnosti problém s otehotnením. Spýtala by som sa priamo jeho, ale má momentálne dovolenku. Ďakujem Vám vopred za odpoveď a prajem pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak bolo teliesko zavedené skôr, ako získaná infekcia, čiže v čase zavedenia telieska boli stery čisté a nemali ste ťažkosti, nemusí sa teliesko vyberať. Dôležité je však adekvátne preliečiť infekciu. Preliečený musí byť aj partner! Po preliečení je vhodné realizovať kontrolné stery.