Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,240 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Výplach

    , Autor: Nika24

    Dobrý deň. Môžem si previesť výplach pošvy aj keď mi končí menzes a mám ešte slabšie špinenie? Ďakujem.

Podobné otázky

  • Enterobacter cloacae

    , Autor: Janka226

    Dobrý deň bola mi zistená táto baktéria v pošve treba ju liečiť doktor mi predpisal dalacin krém .Mam žltý alebo zltohnedy výtok.Ja mam ale každý mesiac problém s baktériami raz e coli inokedy enterococus feacalis vždy beriem mácmiror alebo iné preparáty dávam si probiotiká každý deň myslite že mam zobrať ďalšie antibiotiká alebo to len zhorší vyliečil to lactofeelom alebo gynoflorom ?dva roky vkuse mam problémy bola som aj na imulogii všetko mam v poriadku..dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa všetkého sa u Vás jedná o tzv. bakteriálnu vaginózu. Skúste si realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte aspoň 10 - 12 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami. Počas liečby sa nekúpte, iba sprchujte a dodržujte pohlavnú abstinenciu. Odsledujte si to.

  • Bolesti

    , Autor: Zorka_92

    Dobrý deň, mám dlhotrvajúce pálenie, občas svrbenie, nepohodlie pri močení, bolesť pri styku. O akú chorobu by mohlo ísť? Je potrebné vyšetriť moč alebo zobrať ster? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Podľa opisu sa môže jednať aj o kombinovaný urologicko-gynekologický problém. Môže sa u Vás jednať aj o tzv. bakteriálnu vaginózu. Ťažko povedať. Skúsiť si môžete realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne si realizujte kúru vaginálnymi probiotikami. Dodržujte dostatočný pitný režim. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, nálezy, okolnosti, ani bližšie informácie, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Vracajuca sa mykoza

    , Autor: ladvinka

    Dobre ráno pan doktor. Idem si po radu. Trpím už šiesty rok vaginálnymi mykozami ,pár krát do roka ,no teraz mam už piaty mesiac za sebou vždy niake 2,3 dní pred menštruáciou. Už som zúfalá. Naposledy mi môj dr dal dalacin krem a medoflucon tabletky. To bolo v lete. Od vtedy som nebola lebo mi povedal ,že keď mi pomáhajú voľno predajne lieky tak ôk. Lenže stále to isté,canesten na vkladanie,clotrimazol 200,a teraz som skúsila lomexin. Ale nic vracia sa to stále. Skúsila som wobenzym,bylinky ktoré sú na to určené, každý deň zjem jogurt s kultúrou. Sladké nejem vo veľkom, cukor mam v poriadku z krvi. Pôjdem k dr,ale chcem vedieť co by ste mi poradili. Gynimun probiotika na jedenie alebo vkladanie? Pomôžu? Alebo co také? Alebo navštíviť imunológia,dr mi povedal,že môžem mať oslabenú imunitu sliznice. Poraďte niečo prosím. Niake účinné prípravky. Co napríklad boraxglycerinove čipky? Mohli by pomôcť na dlhšie? Partner nemá problémy a je vždy prelieceny. Ďakujem za odpoveď. Pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa u Vás jednať o bakteriálnu vaginózu vplyvom porušenia vaginálnej mikroflóry. Skúste si realizovať najprv jednorázovo vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a následne aspoň 14 dňovú kúru vaginálnymi probiotikami, vkladať najlepšie na noc pred spaním. Skúsiť môžete aj Gynimun. Na trhu ich je však veľmi veľa a každej žene vyhovuje viac iný preparát. Rovnako tak si aplikujte vaginálne probiotiká po každej prípadnej návšteve wellness, bazéna, sauny, vírivky, mora, či po každom kúpaní aj v domácom prostredí. Rovnako tak počas užívania akýchkoľvek antibiotík, ako aj pár dní po ich doužívaní. Odsledujte si to.

  • Hpv vírus?

    , Autor: Becky

    Dobrý deň. Mám už dlhodobo (5 rokov) gynekologické problémy - výtok a svrbenie, ale aj bolesti krížov a podbruška. Ale mám aj maternicu v rvf a myóm 3cm. Bola som viac krát liečená antimykotikami (aj dlhodobo), antibiotikami, brala som rôzne voľnopredajné probiotiká, čípky, výplachy, nič mi nepomohlo. V poslednej dobe som spozorovala vedľa konečníka nejaký výrastok - už dlhšie mám v tej oblasti svrbenie. Vyzerá to ako bradadavica. Mohlo by ísť o hpv vírus? Cytológiu som mala v poriadku. Ak by išlo o hpv vírus, aký postup by ste mi odporúčali? Ďakujem pekne za prípadnú odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu sa môže jednať aj o genitálnu bradavicu - kondylóm, ktorú spôsobuje najčastejšie HPV vírus. Bez videnia nálezu sa V8m však takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť. Ak sa jedná skutočne o kondylómy, dá sa v závislosti od nálezu predpísať liečba, napríklad krém Aldara, prípadne sa dá pristúpiť aj k vypáleniu bradavice. Vhodné je tiež realizovať vyšetrenie na HPV typizáciu. Ak ešte nie ste očkovaná proti HPV, určite toto očkovanie odporúčam, aj keď niečo stojí, má to veľký význam, v každom veku.

  • Lactofeel krém

    , Autor: Ejvn


    Dobrý večer pan doktor, mam doma lactofeel gél na bakteriálnu vaginozu, mozem skusit aj ten? Alebo len ten jednorazový výplach a probiotiká…? Canesten krem som si uz davala a nepomáhal vobec… ale skusim to znova ak treba…
    Pri nasadení polygynaxu mi dr tvrdil ze to bude nejaky streptokok ze to tam mam az cele akoby zelene, na pohotovosti mi pani dr vravela ze je to candidoza a z vyteru nakoniec ecoli… tak neviem…
    Dakujem
    ((Dobrý deň, potrebovala by som poradiť… 4/23 mirena, 12/23 svrbenie pálenie výtok, - samoliecba canesten Čapík+masť, neskor 3 tablety clotrimazol………predchádzajúca otazka)))

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môžete vyskúšať aj Lactofeel gél. Tak ja sa Vám viem vyjadriť iba na základe opisu výsledku kultivácie. K nálezu sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak Vám nepomáhala aplikácia voľnopredajného Canesten krému, môže Vám predpísať Váš obvodný gynekológ Macmiror krém, ktorý si môžete natierať zvonku. Takto sa Vám však naozaj neviem bližšie objektívne vyjadriť.