Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,982 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Dobrý deň

    , Autor:

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať mešká mi menštruácia ale občas mávam krvavý výtok brala som lieky na tlak ale vysadila som ich asi pred dvoma mesiacmi viete mi poradiť čím to môže byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto sa Vám objektívne vyjadriť neviem. Príčin môže byť viacero, odsledujte si to. Ak nie je vylúčené tehotenstvo, po 14 dňoch meškania menštruácie si realizujte tehotenský test. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Antikoncepcia

    , Autor:

    Dobrý deň chcem sa opýtať od dnes beriem biseptol každých 12 hodín po 2 tablety a užívam aj antikoncepciu, no momentálne mám 7-dňovú prestávku tak sa chcem opýtať či tie lieky nejako ovplyvňujú antikoncepciu a či sa treba chrániť nejako doplnkovo. Vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, keďže práve máte 7 dňovú pauzu, antibiotiká na antikoncepciu vplyv nemajú. Biseptol nepatrí medzi lieky znižujúce účinky hormonálnej antikoncepcie. Pre vlastný pokoj však môžete počas užívania liečby používať aj doplnkovú formu ochrany (kondóm).

  • Ovulácia a krvácanie

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor chcela by som sa spýtať 2.6.som mala menzes trval 5dni 12.6.bol styk 13.6.som začala mať krvavý hustý výtok a bolenie brucha ako pri menzese krvácam ešte aj na druhý .deň gyn mi povedal že to mám ovuláciu že mi praskol folikul a že to môžu byť aj hormóny mám užívať Ascorutin ale neviem či je to normálne aby som krvácala a už mám aj stoho dosť strach nikdy som nekrvacala pri ovuláci môžte mi prosim poradiť ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, naozaj sa môže jednať o ovulačné krvácanie. Navyše, ak ste mali nechránený pohlavný styk, sa nedá vylúčiť ani tehotenstvo. odsledujte si to. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa a v prípade akýchkoľvek nejasností ho navštívte.

  • Gynekolg.problemy

    , Autor:

    Dobrý den,
    Chcem sa poradit ci som mohla dostať kvasinky po pouziti prezervativu, ci ide o nejaku alergiu na to,mam 43 rokov predtým som nic nemala žiadne príznaky.. Az po styku s ochranou. Partner ale spominal ze on ma jazyk bledsi ze to mohlo byt aj od neho. Prosim o radu. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Môže sa jednať aj o kandidózu, prípadne aj o precitlivelosť na latex. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Gynekolg.problemy

    , Autor:

    Dobrý deň,
    Pociťovala som palenie po styku, pouzivali sme ochranu, u lekára mi bolo zistené kvasinky enterococcus faecalis, a stretokop agalactiae, po pár dňoch aj svrbive vyrážky na vonkajšej rodidlach... Predpísané mi boli MACMIROR Compkex 500,po prvých davkach som pocitila zlepsenie, palenie uz nepociťujem.. Otazka musim brat aj Atb Augmentin ktort mi predpisal lekar? A ci sa musi aj partner preliecit? Ďakujeme

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, záleží od výsledkov kultivačného vyšetrenia a citlivosti na vykultivované baktérie. Odporúčam Vám si aplikovať vaginálne probiotiká po absolvovanej liečbe, aj počas užívania ATB. Manžel nemusí byť preliečený. Samozrejmosťou je intímna hygiena. Pri nejasnostiach kontaktujte Vášho obvodného gynekológa.

  • Kŕčok maternice

    , Autor:

    Dobrý deň. Chcem sa informovať. Som v 30 týždni tehotenstva a mám skrátený kŕčok maternice na 2,7 mm je to v poriadku alebo už je to rizikové a hrozí predčasný pôrod? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, celkom nerozumiem hodnotám, nemysleli ste 2,7 cm? Ak sa jedná o funkčnú dĺžku 3 mm, určite to v 30. týždni tehotenstva v poriadku nie je a je nutná hospitalizácia. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.