Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • vynechana menstruacia po kyrete

    , Autor: MENSTRUACIA

    Dobry den,
    Chcem sa poradit ohladne vynechania menstruacie.Mam 31r,jedno dieta 3,5r.Po 9mes.snazenia som spontanne otehotnela,no vo februari v 12+2tt zistili zamlcany potrat.Bola mi robena kyretaz a dnes je to 3 mesiac co som nedostala menzes.Na Usg mam 8mm vysku sliznice maternice vraj trosku dorastla.Tento mesiac som brala vysokohorm. Hak VREYA,a stale nic.Vraj to moze byt bud zlepene steny maternice alebo Asher.syndrom.Som aj obj.na HSN vys.dutiny maternice.Aky je postup pri takychto dg?Je mozne aby som este otehotnela?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je veľmi zbytočné sa predbežne vyjadrovať k prakticky ešte nejasnej diagnóze. Možností je viacero, prakticky ste ich už spomenuli. Pri potvrdení Ashermanovho syndrómu je veľmi dôležité zistiť rozsah, podľa toho sa postupuje ďalej. Odporúčam absolvovať hysteroskopické vyšetrenie, na základe ktorého sa jednoznačne stanoví diagnóza a určí ďalší postup.