Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotenské priznaky

    , Autor: Jana0803

    Dobrý deň, prosím o radu. Posledná menstruacia 5.4. (pohlavný styk 4.4.) Od 13.4. mám tehotenské priznaky (bolesť v podbrušku, nevoľnosti, bolestivé zilnate prsia, zväčšené bradavky, únava). Už 2x som bola pri svojej lekárke s uvedenými príznakmi, ale nechcela má ošetriť kvôli poisťovni. Mám problém s nepravidelnou menštruáciou a hrozí mi predčastne menopauza. PMS som nikdy predtým nemala.
    Rozne tehotenské testy mám negatívne a tento mesiac k pohlavnému styku nedošlo.
    Je možné že som tehotná? Alebo sú to už priznaky menopauzy (na nete sú navaly tepla a podobne- to nemám).

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste dostali menštruáciu deň po nechránenom pohlavnom styku, pravdepodobnosť tehotenstva je pomerne malá. Jednoznačne vylúčiť tehotenstvo vie Váš obvodný gynekológ na základe odberu beta HCG. Keďže nepoznám všetky informácie ani okolnosti, neviem sa Vám bližšie objektívne vyjadriť.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor: Kari

    Dobry den chcem sa spytat kedy začinaju tehotenske priznaky a ake

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je to veľmi individuálne u každej ženy. Vo všeobecnosti je to hlavne vynechanie menštruácie, nevoľnosť, zväčšenie a citlivosť prsníkov,...Ak máte podozrenie, že ste tehotná, realizujte si tehotenský test pri meškaní menštruácie viac ako 14 dní, prípadne pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolesti v podbrušku

    , Autor:

    Dobrý deň. Mám 29 rokov, v r. 2013 sekcia. Som v cykle po vysadení antikoncepcie, posledná menštruácia bola 2.4. , ovulácia prebehla cca v termíne, snažíme sa o dieťa. Momentálne som v 23 dni cyklu, už týždeň pociťujem intenzívne bolesti v podbrušku podobné ako pri menštruácii, pridružili sa k tomu nafúknuté brucho a svrbenie až pálenie bradaviek. Často chodím na toaletu. A bolieva ma hlava. Viete mi poradit o čo by mohlo ísť ? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, odsledujte si to. Tehotenské príznaky od predmenštruačných ťažko rozoznať. Vyčkajte na ďalšiu menštruáciu. Pri týždňovom meškaní si urobte tehotenský test. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo pri nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie prípadné tehotenstvo potvrdiť z krvi.

  • Špinenie v tehotenstve

    , Autor: mia-2

    Dobrý deň. Som v 8 tt a včera som mala celý deň slabé bledo hnedé špinenie. Dnes ho zatial nemám ale uplne mi zmizli tehotenske príznaky. Nakolko je nedeľa k lekárovi sa dostanem az zajtra. Ale som z toho nervozna, pretoze pri prvom tehotenstve som sa s tym vobec nestretla. Myslite ze by to mohlo byt nieco vazne, ale uplne zbytocne panikarim???

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, do 16. týždňa tehotenstva je špinenie normálne, každá druhá žena zašpiní, súvisí to s tvorbou budúcej placenty, nemusíte sa obávať. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach však navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • uhniezdenie

    , Autor: denka123

    Dobrý den,chcela by som sa spytat,ako dlho trva kym sa vajicko uhniezdi v maternici a po akom case od uhniezdenia sa zacne tvorit hormon hcg v takom mnozstve ze pridu prve nevolnosti.resp.kolko dni po oplodneni prichadzaju z pravidla prve tehotenske priznaky,dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    to kedy sa objaví nevoľnosť je veľmi individuálne, zväčša však zhoršenie nevoľností začína okolo 5-7 týždňa gravidity. Vajíčko sa po oplodnení uhniezďuje približne na 5 deň, kedy začína aj detekovateľná produkcia hCG. Spoľahlivé sú však testy z moča až v čase vynechania menštruácie cca 10-14 dní po oplodnení.

  • otázka

    , Autor: kira

    Dobrý deň, na konci septembra som mala pohlavný styk akurát mi skončila menštruácia. Na druhý deň som užila tabletku po ... a o týždeň na to mi prišla znova menštruácia. V októbri som mala tiež ale slabšiu. Moja gynekologička mi už dávno diagnostikovala polycistické vaječníky a k tomu mám ešte aj otočenú maternicu. Tento týždeň som ale dostala mierne bolesti do oblasti podbruška hlavne na lavej strane(pichlavá bolesť) a bolesť krížov (menštruáciu som mala pred 2 týždnami). Chcem sa opýtať či je možné že som tehotná alebo je to možné z iných dôvodov. Za odpoveď ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    mierne bolesti podbruška ani pichavé bolesti v oblasti vaječníkov nie sú žiadne tehotenské príznaky, preto sa vôbec nemusíte obávať.