Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,263 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • I. L.

    , Autor: I. L

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, s mužom sa snažíme o bábätko, dostala som minulý týždeň aj progesteron, ale včera mi volal doktor, že z minulotýždňoveho steru mi vyšli zle výsledky, že mám HSIL, odporučil mi užívať deflagyn a ze za 2 mesiace spravíme znovu ster a uvidíme ako ďalej, chcem sa opýtať môžem teraz kombinovať deflagyn a progesteron? Ďakujem pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, najskôr by som riešil nález na krčku maternice, až následne tehotenstvo. Deflagin je vaginálna voľnopredajná aplikačná súprava. Záleží od formy predpísaného progesterónu, či sa jedná o vaginálne alebo klasické tabletky. Progesterón si myslím budete užívať zbytočne, ale zvolený postup si dohodnite s Vašim obvodným gynekológom.

Podobné otázky

  • I. L.

    , Autor: I. L

    Predpísaný progesteron je na peroralne, ale aj vaginálne užitie, ktorý typ užívania by ste odporučili pri kombinácii s deflagynom? Áno nález uz riešime, doktor povedal, že teraz ešte 2 mesiace počkáme, či sa to nezlepsi a potom by sa spravila biopsia ak sa to nezlepsi.
    Lenže teraz neviem, či som náhodou neotehotnela tento mesiac a menštruáciu mam mat za tazyden aj pol a mala by som teraz začať brat ten progesteron, takže neviem co teraz ci to mam brat a ak áno či peroralne alebo vaginálne.
    Dakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keď už progesteron budete užívať, tak perorálne. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.