Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,346 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Lieky

    , Autor:

    Dobrý den, chcem sa opýtať , manžel mal bolesti chrbta, má predpísane na 7dní injekcie Ketonal a Apaurin + tabletky mydocalm. Snažime sa o dieťa. Môže to mat nejaký vplyv na plod? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, podstatné je, aké lieky užívate vy. Na prípadné tehotenstvo to vplyv nemá.

Podobné otázky

  • Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenstvo do 10. týždňa je založené na princípe, že embryo sa alebo uchytí a prosperuje a nemajú na neho vplyv vonkajšie faktory, lieky, žiarenie, .... alebo je nejakým spôsobom poškodené, či náchylnejšie a dôjde k potratu, či už vo forme zamlčaného potratu alebo spontánneho.

  • Výtok a bolestivé prsia

    , Autor:

    Dobrý deň ,
    Môžete mi prosím poradiť . Mala som veľmi slabú menštruáciu dva dni,potom dva dni nič a potom zas slabý hnedý výtok občas s krvou,hlavne keď som sa po použití toalety utrela.Len pár dní pred menštruáciou ma začali bolieť prsia a bolia stále,je to už viac ako dva týždne.Bola som u gynekológa, povedala by som,že len povrchne mi vyšetril prsia a povedal,že sú napnuté.Predpisal mi tabletky Chlormadinon a progestogel na natieranie prsníkov.Su to názvy liekov v Nemecku.Velmi ma prekvapilo,že neurobil napríklad ultrazvuk nakoľko lekár vie,že sa už dlhší čas snažíme o bábätko a viem,že sa stáva,že aj v prvých mesiacoch tehotenstva je možné mať takéto problémy.Hnedy
    výtok síce prestal,ale prsia stále velmi bolia .Mam naďalej brať lieky alebo požiadať lekára o ďalšie vyšetrenie?
    Srdečne ďakujem za odpoveď
    Lubi.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nepoznám síce žiadne bližšie okolnosti, ani informácie, ale za predpokladu, že sa nedá vylúčiť tehotenstvo a vo vzťahu k meškajúcej menštruácii je USG vyšetrenie štandardne realizované. Odsledujte si to. Samozrejme, pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Spinenie po odstraneni polypu

    , Autor:

    Dobre ráno...14.7 v stredu mi.bol.odstraneny polyp na krcku maternice stym.ze uz 14 den špinim...lekar mi.polyp odstraňoval rovno v ordinácii bez akej kolvek anestezii...a vôbec to.nebolelo...dokonca mi.ho.ukazal popri odstraneni polypu mi uz urobil.aj cytologiu a o týždeň výsledky s histologie...nenasadil.mi.ziadne lieky vraj mam.cakat.so.menzesu a vsetko.sa.upravy...momentale ešte stále špinim len neviem.do.kedy ...bojim.sa.ze.po odstraneni polypu moja.menstruacia bude silna alebo ze mozem dostať aj nejakú infekciu...menzes mam.dostat 23.7...no.ja vždy špinim...myslite si ze je to.normalne?? Myslela som.ze ked mi to.odstrania spinenie zmyzne ..ba naopak.....aka.byva menstruacia po takom.zakroku??? Mám sa obávať velmi silnej.menstruacie alebo aj.moznej infekcii....ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, špinenie po odstránení polypu by malo ustáť do týždňa. Nepoznám však všetky okolnosti zákroku a realizovaných vyšetrení, preto je potrebné pri pretrvávaní ťažkostí navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť a pomôcť Vám.

  • Polyp na krcku maternice

    , Autor:

    Dobry vecer nedávno som.vam.uz pisala ale som.uplne zúfalá..momentalne zijem v belgicku ...vcera mi gynekológ našiel na krčku maternice malilinky polyp...stym ze uz 7 den špinim...lekar povedal že to mám hormonálneho razu i ked výsledky vyšli ze hormonalnu rovnováhu mam v norme...cytologiu mi neurobil nakoľko 2 po sebe boli v norme a nasledujúcu cytologiu mi urobi az o 3 roky...podotykam ze som už mala konizaciu v roku 2015...lekar povedal že mám prísť až o pol roka ...s coho som v úplnom zúfalstve....ani lieky mi nedal aby som.nešpinila ani sa neuistil cytologiou...a na polyp sa chce pozrieť az o pol roka ....proste ma nechal tak....poraďte mi co.mam robit ..myslite si ze lekar postupoval štandartne??? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, každá krajina má nastavené svoje štandardizované skríningové postupy. Neviem sa Vám vyjadriť k štandardným postupom v iných krajinách. Nepoznám ani žiadne bližšie informácie, ani okolnosti konizácie, či výsledky predchádzajúcich vyšetrení. U nás sa robí onkocytologické vyšetrenie vrámci preventívnej prehliadky každoročne, prípadne každé dva roky. Pri náleze polypu na krčku maternice sa môže pár mesiacov počkať, väčšinou sa však plánuje jeho odstránenie vrámci jednodňovej chirurgie.

  • Bakteriálna vaginóza

    , Autor:

    Dobry den, bola som pred tyzdnom na preventivke a gyn. sa nieco nezdalo, tak mi urobil ster a zistil, ze mam bakterialnu vaginozu. Dostala som Entizol 500 mg. Sucasne beriem uz nejaku dobu antikoncepciu Yadine a menstruujem kazde 2 a 3 mesiace (odkonzultovane s gyn.) Chcela by som sa opytat, ci pred tym ako mi zistil gyn. bakteriu a mala som sex naplno, mohla bakteria nejak ovplyvnit ochranu a ucinok antikoncepcie? Co sa tyka ATB Entizol, su to vaginalne tablety, tak ze ci ovplyvnuju ucinok antikoncepcie? A moja posledna otazka, ci mozem sucasne brat ATB a Gynimun na obnovu vag.mikroflory alebo mam pockat az kym doberiem lieky? Dakujem pekne :)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie, bakteriálna vaginóza, ani užívané antibiotikum nemajú vplyv na účinok hormonálnej antikoncepcie, ktorú užívate. Užívanie vaginálnych probiotík vrelo odporúčam, ale až po doužívaní antibiotickej liečby.