Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dovolenka

    , Autor: erikablahusova

    Dobrý deň dneska v noci odchádzam na dovolenku k moru a mám menštruáciu a chcem s akúpať lenže tampony aj kališok mám zakázaný čo mám robiť?Je možné sa kúpať bez vložky s menštruáciou v mori?
    prosím poradte

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, fyzicky neexistuje žiadny dôvod, prečo nemôžete ísť do vody, ak máte práve menštruáciu. Krv ale priťahuje mnohé morské živočíchy. Ak z nejakého dôvodu nemôžete používať tampóny ani menštruačný kalíšok, vyčkajte koniec menštruácie.

Podobné otázky

  • Problém, bolesť

    , Autor: Bambuľka z

    Dobrý deň pán doktor.
    Chcem sa opýtať či keď prestúpim k inému lekárovi potrebujem ku nemu priniesť svoju zdravotnú kartu od predchádzajúceho lekára, alebo si ju lekár vyžiada sám elektronický. Potrebovala by som ísť ku lekárovi už teraz pre stupňujúce sa bolesti ale kartu teraz nemôžem vyzdvihnúť od svojho lekára pretože má dovolenku. Bolesti sa mi stupňujú a už štvrtý deň s bolesťami čakám na spustenie menštruácie, bolesti mám presne ako pri menštruácii ale stále ešte nekrvácam, často sa mi cez deň krúti hlava a cítim sa niekedy na odpadnutie, keďže mám deti potrebujem túto situáciu riešiť už teraz už nevládzem čakať kým mu skončí dovolenka aby som dostala svoju zdravotnú kartu a mohla ísť k inému. Preto sa chcem opýtať či môžem ísť k druhému lekárovi aj keď danú kartu nemám či to nebude problém. Môžem k nemu ísť aj keď každý chvíľku čakám krvácanie ktoré sa mi ešte e nespustil alebo radšej ešte počkať, mohlo by mi niečo pomôcť rozbehnúť menštruáciu aby mi bolesti aspoň trošku poľavili. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, obvodného gynekológa môžete mať iba jedného. Zmena obvodného gynekológa má isté náležitosti a nedá sa uskutočniť kedykoľvek. Ak má Váš obvodný gynekológ dovolenku a nemá zastupujúceho gynekológa, pri ťažkostiach je potrebné navštíviť najbližšie nemocničné zariadenie s gynekologickou pohotovosťou.