Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,096 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie

    , Autor: Jasminka2014

    Dobrý deň mám otázku, už som pomaly druhý mesiac po operácii cysty na vaječníku a odstránenie zrastov a šitie tenkého čreva. Zákrok sa robil laparotomicky. Veľmi krvacam a idú zo mňa také zrazeniny neviem či je to normálne má stým niekto skúsenosti za odpoveď ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, odporúčam navštíviť alebo Vášho obvodného gynekológa alebo priamo zdravotnícke zariadenie, kde bol operačný výkon realizovaný. Takto sa Vám objektívne vyjadriť ani posúdiť stav neviem.

Podobné otázky

  • Krvácanie v skorom štádiu tehotenstva

    , Autor: katarinaa

    Dobrý deň.. Dnes mám termín očakávanej MS. Zároveň mám od štvrtku pozitívne tehu testy. Skúsila som včera aj digitalny clearblue, ale bol negatívny. Dnes ráno bol však už pozitívny +1-2. Dnes mám termín ms a začala som krvácať. Je to slabšie ako ms, krv nie je taká tmavá ako pri ms, je bez zrazenín. Zatiaľ nepotrebujem ani vložku či tampón, je to skôr len po utretí na wc. Neviete čo by to mohlo prosím Vás byť? Je šanca že sa plod udrží alebo sa mám zmieriť s najhorším? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Skôr to naozaj nemá zmysel. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá, takže nevylučujem, že sa u Vás môže jednať aj o tzv. implantačné špinenie. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obchodného gynekológa, ktorý jednoznačne potvrdí alebo vylúči tehotenstvo a určí ďalší postup.

  • implatacne krvacanie

    , Autor: Vikipppp

    dobry den prajem mam otazku
    moze implatacne krvacanie mat taky ist cyklus ako menzes? alebo je to kratsi priebeh od menzesu? dakujem vo pred za odpoved krasny den

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, teoreticky môže, aj keď to nie je veľmi časté. Presne z tohto dôvodu majú niektoré ženy diagnostikované tehotenstvo až po 16. týždni tehotenstva, pretože im implantačné špinenie imituje menštruačné krvácanie.

  • Escapelle

    , Autor: Iveta11223344

    Dobrý deň, prosim vás ak som v krátkom čase v rozmedzí dvoch týždňov užila 3x Escapelle tabletku. Môže to spôsobiť nejake zdravotne ťažkosti ako krvácanie na vaječníkoch alebo podobne vážne záležitosti ? Alebo to teda rozhadže iba ten cyklus ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, časté užitie tabletky núdzovej antikoncepcie Vám krvácanie na vaječníkoch neurobí, hormonálne Vám však rozhádže cyklus, krvácanie môže byť nepravidelné, prípadne sa nemusí dostaviť vôbec. Do budúcna odporúčam konzultáciu s Vašim obvodným gynekológom, kde odporúčam prebrať tému nasadenia hormonálnej antikoncepcie.

  • Veľmi silná menštruácia

    , Autor: Mravce

    Dobré ráno prajem,
    Prosím Vás čo môže spôsobiť zmeny v menštr. cykle? Mám 39 rokov, posledné mesiace mám vždy o pár dní skôr ako bežne (pre mňa to je zvláštne, nakoľko som mala vždy extrémne dlhé cykly a až posledné dva roky sa mi ustálili na 31dňový cyklus). Menštruácia bola vždy silnejšia/silná, no aktuálne tá, ktorá práve prebieha je extrém. Bez návštevy WC nevydržím hodinu a pol a prepáčte za opis no mám aj veľa zrazenín.
    Neviem, či je potrebné kontaktovať doktora alebo nie.
    Aktuálne sa už na nič neliečim - pár mesiacov dozadu som podstúpila konizáciu
    Ďakujem za odpoveď a prajem pekný deň

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak sa jedná o neobvykle silné krvácanie, určite je potrebné navštíviť Vášho obvodného gynekológa. Nevidel som nález, nepoznám ani žiadne bližšie výsledky vyšetrení, okolnosti a informácie, takže takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť, ani posúdiť stav.

  • Krvácanie mimo cyklu

    , Autor: Veronickw

    Dobrý večer,
    pred 2 týždňami mi skončila menštruácia. Utorok som mala styk, a ma druhý deň sa mi dostavili kŕče, ktoré sa dostavujú pri menstruaci spolu aj s krvácaním.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Môže sa jednať aj o ovulačné bolesti a krvácanie. Takto je však ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí, ako aj v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.