Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,299 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Partner

    , Autor: AnkaM

    Dobrý deň pán doktor. Chcem poprosiť o radu. Ak má partner karcinóm prostaty a zdurene lymfatické uzliny v slabinach môžeme mať nechránený intímny styk? Ďakujem za Vašu skorú odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nepoznám rozsah karcinómu, liečbu ani ďalšie bližšie okolnosti. Toto je otázka na urológa, neprináleží mi sa k tomu vyjadrovať. Vo všeobecnosti platí, že pokiaľ má muž nechránený sexuálny styk, môže počas neho nastať prenos vírusov a baktérií, ktoré sa potom podieľajú na vzniku alebo zhoršení už existujúcich ťažkostí.

Podobné otázky

  • Vysledky

    , Autor:

    Dobry den,
    Mam 30 rokov, 7 rocnu dcerku, mala som 2 sex.partnerov. V lekarskej sprave mam uvedene Anti HCV IgG,Anti HIV 1/2, p24 HIV antigén. Moj lekar mi o tom nic nehovoril, preto sa chcem spytat Vas o co vlastne ide. Na internete som vela toho nenasla.Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, Anti HCV IgG sú protilátky proti hepatitíde C. Protilátky proti HIV sa vytvárajú ako obranná reakcia na prítomnosť vírusu v tele. HIV. Sérologická diagnostika je založená na prítomnosti protilátok voči HIV1/2 a antigénu p24. Nepoznám dôvod, prečo boli tieto markery vyšetrované, ani či sú pozitívne. Najlepšie je sa informovať priamo u Vášho lekára.

  • Bolesti a kŕče

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať… Pred pár dňami som mala sex s partnerom a začala som pri ňom z ničoho nič strašne krvácať… Neskôr som si všimla, že mám malú ranku z vnútornej strany vagíny… No zrazu som začala mať nesmierne bolesti popri močení, akoby kŕče vnútri pošvy tak silné, že sa na ne budím počas noci a aj na dotik to nesmierne bolí… Prosím nevedeli by ste mi poradiť čo by to mohlo byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto je sa veľmi ťažké bližšie objektívne vyjadriť. Môže sa jednať o trhlinky steny pošvy spôsobené pohlavným stykom. Spomínané štípanie pri močení môže značiť rozvíjajúci sa zápal močových ciest. Odsledujte si to. Odporúčam dostatočnú hydratáciu, aspoň 2 litre denne, urologický čaj, do pošvy si môžete aplikovať vaginálne probiotiká. Dodržujte aspoň 7 dní pohlavnú abstinenciu. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • dalacin

    , Autor:

    Dobrý deň, gynekolog mi predpisal Dalacin krem na ureaplazmu. Mám však aj nepríjemný pocit pri močení, akoby som sa nevymočila dostatočne.
    Chcem sa opýtať či je vag. krém dostatočný pri probléme aj s močovými cestami, prípadne pri podpore Urinalom?
    Zároveň pri obave z mykózy, môžem Dalacin krém doplniť nejakými vaginálnymi probiotikami, alebo až po skončení liečby?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ureaplazma sa musí preliečiť celkovo, nie len lokálne krémom a mal by byť preliečený aj partner. Krém nemá na močový trakt žiadny liečebný vplyv. Počas liečby je liečba probiotikami, ako aj vaginálnymi probiotikami prospešná.

  • Panenská blana

    , Autor:

    Dobrý deň, pokúšali sme sa s partnerom o prvý pohlavný styk, mali sme dlhú predohru. Vošiel dnu ale ako keby sa ďalej nedostal, veľmi to bolelo. Kde môže byt problém? ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Príčin môže byť viacero. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vás už bude môcť vyšetriť aj vaginálne a bude vedieť zistiť príčinu Vašich ťažkostí.

  • Ureaplazma

    , Autor:

    Dobry den, chcela by som sa spytat doplnujucu otazku k Vasej odpovedi o ureaplazme a imunite co ste napisali. Je mozne ze ureaplazma bude vracat sama aj po antibiotikach a negativnom teste ked mam slabu imunitu? (Mimo opatovnej nakazy)

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, vylúčiť sa to nedá. Možný je aj prenos od partnera.