Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,921 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Partner

    , Autor: AnkaM

    Dobrý deň pán doktor. Chcem poprosiť o radu. Ak má partner karcinóm prostaty a zdurene lymfatické uzliny v slabinach môžeme mať nechránený intímny styk? Ďakujem za Vašu skorú odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nepoznám rozsah karcinómu, liečbu ani ďalšie bližšie okolnosti. Toto je otázka na urológa, neprináleží mi sa k tomu vyjadrovať. Vo všeobecnosti platí, že pokiaľ má muž nechránený sexuálny styk, môže počas neho nastať prenos vírusov a baktérií, ktoré sa potom podieľajú na vzniku alebo zhoršení už existujúcich ťažkostí.

Podobné otázky

  • Ureaplasma

    , Autor:

    Dobrý deň. Už som vám písala ohľadom mojich problémov ale v skratke mam uz 2 roky takmer neustale bolesti v podbrušku, krížoch, výtok, svrbenie... pred rokom som podstupila operaciu, kde mi odstranili cystu a jeden vajickovod. Teraz po dvoch rokoch som sa dopracovala k diagnoze - ureaplasma urealyticum ktora mi pravdepodobne robi tieto problemy, pretoze vsetky ostatne kultivacie boli v poriadku. Dostali sme s partnerom na 10 dni dalacin 300 3x denne... kedze priatel ich zle znasal boli mu zmenene na azitromycin. Ja som uz 10 dni vybrala ale problemy pretrvavaju - mozno su trošku miernejšie. Ostali mi ešte priatelove nedobrate atb dalacin tak som si ich dala este aj dnes na 11 den... neviem ale ci to ma este nejaky vyznam, ci si len zbytocne nezatazujem organizmus. Aky je vas nazor? Je potrebne zmenit atb? Mala by som znovu navstvit gynekologa alebo mam skusit este pockat? Uzivam aj probiotika - celkove a aj lokalne - lactofeel.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, užívaním antibiotík sa môže prehlbovať vaginóza, ktorá môže spôsobovať aj spomínané ťažkosti. Keďže nepoznám žiadne bližšie informácie, ani okolnosti, ani nález operačný nález, neviem sa Vám bližšie objektívne vyjadriť. Ak pociťujete ťažkosti naďalej, navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie

    , Autor:

    Dobrý deň. Som na 9.DMC. Pred 2 dňami mi skončila menštruácia. Včera sme mali s partnerom styk a dnes mam bezovo-hnedy výtok. Čím to môže byt? Uz 3,5 roka mam problem s hnedo-červeným spinenim pred menzesom . Sono aj cytologia je ok, ale mam pozitivitu hpv. Užívam Duphaston na úpravu cyklu. Čo ma tento mesiac prekvapilo - mam citlive prsia aj po menzese. Čím môže byt spôsobené dnešné spinenie? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, príčin špinenia môže byť viacero, vplyv na to môže mať aj Duphaston. Takto sa Vám však bližšie vyjadriť neviem. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Gynee

    , Autor:

    Dobrý deň, chcem sa na Vás obrátiť s prosbou mam neustále pálenie v oblasti pošvy čiže na vonkajších ženských pohlavných orgánov bola som u doktora vravel bajor ze to je mykoza ta sa však ani kvasinky nepotvrdili tak potom ze geniálny herpes vybrala som lieky valtrex aj herpesin krém aj partnera som pre liečila akurát po tých liekoch mi vymizlo pálenie pri močení začala som aj protikvasinkovu diétu lebo už neviem fakt ci zase mam ísť k svojmu gynekológi prosím vás cítim sa zle ne komfortné neviem ci to je z holenia alebo co ďakujem vopred za vašu radu

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, takto je veľmi ťažké sa bližšie objektívne vyjadriť, ale skúste si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, užívajte vaginálne probiotiká na obnovu vaginálnej mikroflóry a zvonku si skúste natierať Canesten krém.

  • Hpv

    , Autor:


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Mykoplazma

    , Autor:

    Dobry den.
    Pan doktor ,od aprila r 2020 mam problemy.
    Doktor mi diagnostikoval mykoplazmu.
    Prosim vas je mykoplazma to iste co ureoplazma?
    Mam staleho partnera rok a 2mes.som verna. A on tiez.
    Chcem sa opitat. Moze ureoplazma a mykoplazma sposobovat neplodnost?
    Ako mam 38 a chcela by som dieta no nejako sa nedari.
    A je mykoplazma to iste co ureoplazma?
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, mykoplazma a ureaplazma sú rozdielne baktérie, ktoré ale môžu spôsobovať podobné problémy. Nachádzajú sa pomerne často v pošvovom prostredí, väčšinou ale nespôsobujú problémy. Záleží od vykultivovaného druhu. Príčin neúspechu otehotnenia môže byť viacero, mykoplazma nemusí byť príčinou. Ak neviete otehotnieť aj napriek pravidelnému nechránenému pohlavnému styku (aspoň 2 - 3 krát týždenne) a snažíte sa viac ako pol roka, je vhodné navštíviť centrum asistovanej reprodukcie.