Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,259 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Špinenie pri ovulacii

    , Autor: irenka

    Dobrý chcem sa poradiť mala som pred a pri ovulacii slabe špinenie s partnerom máme stale nechraneni styk snažíme sa o bábätko je to niečo vážne mám zájsť na gynekologiu?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, v období ovulácie môže dôjsť k zašpineniu, jedná sa o ovulačné krvácanie. Podľa všetkého k nemu dochádza v dôsledku hormonálnej nerovnováhy. Tesne po skončení ovulácie prudko poklesne hladina estrogénu a nastupuje progesterón. Ak nestihne dosiahnuť v určitom čase potrebnú hladinu, môže dôjsť ku krvácaniu. Druhou príčinou býva krvácanie pri uvoľnení vajíčka z vaječníka. Špinenie si môže žena nevedomky spôsobiť aj sama, napríklad užívaním bylinných prípravkov na úpravu menštruačného cyklu. V takomto prípade sa objaví krvácanie mimo menštruácie iba počas niekoľkých cyklov a postupne sa vytratí. Ak sa ovulačné krvácanie vyskytuje pravidelne, je vhodné používať v tomto období preventívne intímky, aby ste zabránili nečakanému znečisteniu spodnej bielizne. V prípade akýchkoľvek nejasností alebo ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa.