Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,275 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Syfilis

    , Autor: odbornik6

    dobry den, bola na v nemocnici na koznom odd. kvoli chronickej urtike ktora trva 3 roky. Niekedy vobec na tele nie je nic niekedy neviem fungovat lebo ma neskutocne svrby. Brali mi krv a zistili ze mam syfilis. Vzorku este poslali do NRL aby to potvrdili alebo vyvratili. Vysledky budu do 3dnoch. Nemozem spavat kvoli tomu lebo nie som si vedoma aby som ho mala. Ani jeden priznak k tejto chorobe nemam. V prepustacej sprave mam napisane : HBsAg(CMIA) 0,34S/CO negativ., anti-HCV(CMIA) negativ., RPR-reaginovy test(aglut.) negativ., TPPA -T.pallidum + pozitiv. .Viete mi povedat co to znamena? Mam syfilis alebo nie? Prosim poradte, moja psychika uz konci. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    test bol pozitívny na baktériu,
    vy ste mohla mať stret s infekciou, mohla ste ochorieť a ani ste nemusela vedieť o tom , že infekciu ste mala
    vyčkajte na definitívne testy, následne uvidiíte
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Zisťovanie pohlavných chorôb

    , Autor: DaSim1309

    Dobrý deň
    Prosím vás zisťovanie syfilisu u tehotných žien je robené automaticky na začiatku tehotenstva pri odberoch z krvi?
    Zároveň robia sa tieto vyšetrenia na zistenie/ vylúčenie pohlavných chorôb aj pri každej preventívnej prehliadke u gynekológa?
    Ďakujem vám pekne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, vyšetrenie na syfilis sa realizuje u tehotnej v začiatkoch tehotenstva. Vrámci preventívnej gynekologickej prehliadky sa vyšetrenie na pohlavne prenosné ochorenia nerobí.

  • Svrbenie

    , Autor: Karola123

    Dobrý deň,
    s novým partnerom sme mali nechránený pohlavný styk, pred stykom bol testovaný s negatívnym výsledkom na HIV, syfilis
    - po styku som ale mala gynekologické problémy-svrbenie, výtok, začervenanie, taktiež urologicke ťažkosti - palenie pri močení, časté močenie, myslela som ze som Len prechladla, podobalo sa to na mykoticky zápal, lenže po ďalšom styku sa ťažkosti zopakovali, partner mal ťažkosti tiež - výsev ktorý zmizol po 2 dnoch, ktorý mal údajne uz raz pred rokmi ale odvtedy ťažkosti nemal, o co sa prosím môže jednať? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin ťažkostí môže byť viacero. Môže sa jednať iba o obyčajnú mykózu. Skúste si realizovať vaginálny výplach Cloginom alebo Rosalginom a realizujte si aspoň desaťdňovú kúru vaginálnymi probiotikami. Lokálne zvonku si môžete aplikovať LactoFeel vaginálny krém. Pri pretrvávaní ťažkostí bude vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám vie realizovať kultivačné vyšetrenie pošvy, ako aj výtery z krčka na chlamýdie, mykoplazmy, ureaplazmy a trichomonas vaginalis. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Pohlavné choroby

    , Autor: Basilica

    Dobry deň chcem a spýtat.
    Bola som u gynekológa s tým že mám podozrenie na syfilis gynekolog má skontroloval povedal že takto pohlavné choroby nevyzerajú.A urobil mi ster s tade z dola.Spytala som sa ho či ten výter môže zistiť aj syfilis a povedal že áno .Volal že výsledky sú negatívne .Ale na internete som čítala že na syfilis sa testuje len z krvy to znamená že ma oklamal ?? A ešte sa chcem spýtať či domáce testy na pohlavné choroby sú spoľahlivé.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, s domácimi testami na pohlavné choroby nemám žiadne skúsenosti, preto sa k tomu neviem bližšie vyjadriť. Možnosti priamej laboratórnej diagnostiky sú pomerne obmedzené. Na umelých kultivačných pôdach treponémy nerastú, nemnožia sa v kuracom embryu ani v tkanivových kultúrach. Základ laboratórnej diagnostiky tvoria sérologické testy, teda vyšetrenia z krvi.

  • Výtok

    , Autor: Aaa12

    Dobrý deň,
    Mávam už 5 mesiacov problém s výtokom. Pred 5 mesiacmi som mala nechránený pohlavný styk, za dva dni dostala silný zápal močových ciest na to som mala atb a prešlo to. Asi po mesiaci som pred menštruáciou pociťovala pálenie v pošve, utrela som aj krv a na to dostala menštruáciu. Bola som na gynekologii kde mi dala Polygynax do pošvy že mám zmiešaný flour ale nezabralo to, potom masť Macmirror a tiež nie... vyšetrili mi HIV, Syfilis, Hepatitidu, Ureaplazmu, Pcr aj výter z pošvy a všetko v norme ale mňa stále bolí v pošve a mám žltý riedky kysly výtok. Som pozitívna na HPv a bola som na onkogynekologii kvôli Zlej cytologii ale sú tam vraj iba malé zmeny a nezdá sa že by to s tým súviselo. Môžete mi poradiť v čom to môže byť?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez poznania konkrétnych výsledkov všetkých vyšetrení, bližších okolností a poznania všetkých informácií je ťažké sa takto bližšie objektívne vyjadriť. Môže sa u vás jednať aj o vaginózu. Skúste si realizovať vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, užívajte vaginálne probiotiká. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Antibiotiká a testy

    , Autor: Majaaaaaa

    Dobrý večer, chcela by som sa spýtať, po koľkých dňoch od doužívania antibiotík môžem ísť na krvné testy na vyšetrenie pre pohlavné ochorenia? Chcem sa dať preventívne vyšetriť vzhľadom na to, že som si našla nového partnera a chceli by sme mať obaja istotu, že sme zdraví. Brala som 3dňové antibiotiká, skončila som s nimi dnes a najbližší termín v Medirexe je 22.1. - chcela by som si zakúpiť "Intímny balík" - HIV, Syfilis, gonorrhea, herpatitída B a C. Ďakujem vopred za odpoveď a pekný zvyšok dňa prajem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, vyšetrenie na spomínané choroby môžete realizovať bez ohľadu na užívané antibiotiká.