Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,265 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • sex

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň mam taký problém , keď sa z priateľom milujeme tak počas ma boli na level strane v podbrusku je to intenzívne.poradite mi prosím :( dakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    vzhľadom na fakt, že vás ako pacienku nepoznám , nie je možné takto na diaľku zistiť o čo sa jedná,
    bolesti pri styku lokalizované na niektorú stranu môžu byť spôsobené cystou na vaječníku, zápalom a mnohými inými faktormi
    skonzultujte prosím tento problém s vaším lekárom
    s pozdravom

Podobné otázky

  • Nakazenie sa virusom HPV

    , Autor: Michaela Em

    Dobry den.
    Mala by som otazku. Vysledky cytologickych testov som mala na cisle 3, v juni idem na kontrolne vysetrenie. Aj hpv virus som mala pozitivny. Moja otazka znie. Odkial som sa prosim mohla tymto virusom nakazit, pokial mam dlhodobo jedneho sexualneho partnera? Nie sme spolu kazdy den, su aj tyzdne kedy spolu nie sme, tak ze ci mam zacat robit paniku. Dakujem pekne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste mali nález onkocytologického vyšetrenia HSIL (CIN 3), určite je vhodné realizovať minimálne kolposkopické vyšetrenie alebo priamo konizáciu. Ak ste aj HPV pozitívna, príčina bunkových zmien krčka maternice je s najväčšou pravdepodobnosťou práve HPV infekcia. Aj keď je najčastejšou príčinou HPV infekcie práve pohlavný styk, v malom percente môže byť HPV infekcia prenesená aj inak. Je tiež možné, že máte v sebe HPV vírus už dávno, ale prejavil sa až teraz, napríkad poklesom imunity. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Krčok maternice

    , Autor: Makouko

    Dobrý deň.. Chcela by som sa spýtať.. Pri sexe s manželom mam citlivý krčok maternice.. Keď som si ho nahmatala tak ako keby som mala na ňom malé hrčky alebo výrastky, alebo ako to nazvať? Je to nejaký problém? Lebo ja neviem aký má byť krčok maternice, ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Krčok maternice j za normálnych okolností hladký. Nemusí sa však u Vás jednať o patológiu. Pri nejasnostiach, ako aj ťažkostiach odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Ureaplazma

    , Autor: Andye

    Dobry den , chcem sa spytat ci ma niekto skusenost. Bola som liecena na ureaplazmu brala som 20dni doxyhexal, pred tyzdnom som doxyhexal dobrala. Teraz znova tie iste problemy ako predtym. Bolesti krizov , pocit na menzes nafuknutie, bolest mi niekedy vystreluje az do pravej nohy, vela chodim cikat. Myslite ze tabletky nezabrali? Ako ste sa zbavili tej ureaplazmy? Som strasne zufala. Na kontrolnych steroch som este nebola... ale ziadny sex som odvtedy nemala. Aj partner bol prelieceny. Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ureaplazma sa už začína považovať za normálnu súčasť pošvovej mikroflóry. Ak nerobí ťažkosti, nie je potrebné ju za každú cenu preliečovať. Ak ste si počas užívania Doxyhexalu neaplikovali vaginálne probiotiká, realizujte si aspoň 10 dňovú kúru teraz. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí bude vhodné navštíviť Vášho obvodného gynekológa.

  • Ureoplasma

    , Autor: Melania

    Dobrý deň, pri zápale mechúra mi zistili ureoplasmu. Liečime sa s partnerom Doyhexalom. Predpokladám, že počas liečby spolu nemôžeme spat, či?Chcela by som sa ešte spýtať, celkom sa už bojím, keď som toto dostala a mala len pár sex. partnerov. Tieto lieky by pomohli aj keby mám iné bakteriálne sex. prenosné ochorenia? Či pre istotu sa pretestovať na všetko? Taktiež mi doktorka spomínala niečo v zmysle, že chlapi to môžu vycikat. Myslela tú baktériu, ak ju aj v sebe mali? A treba kontaktovať aj predošlých partnerov? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, počas celej liečby dodržujte pohlavnú abstinenciu. Ureaplazma je pomerne častá baktéria, ktorá sa už aj začína považovať za normálnu súčasť, keďže ju má veľmi veľa ľudí. V súčasnosti sa už nepreliečuje za každých okolností, napríklad, ak nemá človek žiadne ťažkosti. Ak má však čo i len jeden z partnerov ťažkosti, je potrebné ju preliečiť, samozrejme u oboch, aby ste si ju potom neodovzdávali medzi sebou. Predchádzajúcich partnerov nie je potrebné kontaktovať, nejedná sa o závažné pohlavne prenosné ochorenie, nemusíte sa obávať.

  • Problémy s menštruáciou - Vyvolávačka

    , Autor: Mackaaa

    Mám otázku 8.3. som bola u svojho gynekológa s tým,že som mala bolesti v podbrušku. Neprišla mi ani menštruácia meškala cca 13 dní. Vyšetril ma a našiel 3cm cystu na vaječníku, ktorá mi spôsobuje bolesti a pravdepodobne oddialila menštruáciu. No dnes (o dva dni po vyvolávačke) sme mali s partnerom nechránený sex s tým, že ejakuloval dovnútra . Chcem sa spýtať, či je možné otehotnieť ? Je možné, že vyvolávačka tehotenstvo podporí? Ďakujem .

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá, aj napriek okolnostiam. Áno, aj keď sa podá injekcia na vyvolanie menštruácie v čase, kedy je už žena tehotná, nedôjde k potratu, ale práve naopak, do istej miery sa "podporí" tehotenstvo. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.