Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
12,410 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • antikoncepcia po 40tke

    , Autor: Margareta

    Dobrý večer. Ďakujem za odpoveď, ale môj lekár mi predpíše HAK, akú chcem. Problémy mám s kĺbami, preto nesmiem pribrať a znížené libido. Nefajčím, nemám kŕčové žily, neužívam alkohol, hepatálne testy sú tiež OK. Myslíte, že Mirelle by bola pre mňa vhodná ? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    ďakujem , že ste mi popísala ďalšie anamnestické údaje, tiež ale závisí od prsníkovej anamnézy, ak nikto v rodine nebmal žiadne ochorenie...
    ale ak nie, vo veku nad 40 rokov sa zväčša doporučuje antikoncpecia s obashom 0,02 mg estradiolu, skúste vyberať z takých preparátov
    s pozdravom

Podobné otázky

  • antikoncepcia po 40tke

    , Autor: Margareta

    Dobrý večer, vyberám iba z HAK s 0,02 mg estradiolu, brala som Yasminelle a potom Lunyttu. Problém vraj spôsobuje práve drospirenón, ktorý na jednej strane nezadržiava vodu v tele, ale na druhej spôsobuje značné zníženie libida. Obávam sa, že ak zmením HAK napr. na Mirelle, že budem priberať(3mesiace som užívala Logest,ten viditeľne zadržiaval vodu v tele- obsahuje rovnako gestodenum).Neviem aké účinky má nemegestralacetát-Zoele, či tento by nebol pre mňa vhodnejší.Ďakujem, príjemný večer.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    už rozumiem vášmu pohľadu,
    Zoely je relatívne nový produkt, môžte vyskúšať aj túto formu, skôr si myslím, že vo vašom prípade je na mieste vyskúšať niektorý z produktov a uvidíte ako vám bude vyhovovať, lebo pravda je i to, že každý z foriem gestagénov účinkuje inak a taktiež individálne na každú ženu, nei je to vždy uniformné, je pravda , že drospirenon má účinky ako popisujete.
    *Zoely môžte vyskúšať, v danom preparáte by tieto negatíva byť nemali.
    S pozdravom