Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,107 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolava hrcka

    , Autor: rebelka

    Dobry den, 11.4. Som vam pisala ohladom bolavej hrcky
    Este v ten den som navstivila svoju dr. Mala by som byt teraz podla poslednej ms v 7tt. Doktorka povedala, ze ta hrcka pri /na velkom pysku neovplyvnuje tehotenstvo a predpisala mi na nu framykoin. Obcas to uz vyzeralo tak, ze hrcka ustupuje a potom zase naopak. Dnes ju mam podla mna este v horsom stave ako na zaciatku. Mam to zase velke, cervene, bolave a niekedy to aj svrbi. Mam pocit, ze uz nema vyznam natierat to tym framykoinom. V pribalovom letaku je aj napisane, ze by som si mala dane miesto natierat 10dni a potom sa poradit s lekarom. Neviem, co mam urobit. Dnes je to uz 18ty den a priznam sa, ze uz si to velmi ani nenatieram. Sestricka ma objednala na kontrolu az 7.5. (kedy by sa mala skontrolovat vitalita plodu a spominana hrcka). Som vsak na vazkach, ci mam cakat dalsi tyzden, ked je zrejme, ze mi ten framykoin nepomaha. Co si o tom myslite? A neviete, co by spominana hrcka mohla byt, pripadne, co by mi mohlo pomoct? Uz ju mozem mat dokopy aj 6tyzdnov. Len riesit som to zacala asi po prvych troch, kedze som si myslela, ze ide o zapalenu vyrazku (ako som vam o tom pisala v tom prispevku z 11.4.). Vopred dakujem za vase vyjadrenie a radu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    myslím, že ak vám nepomáha framykoin, určite si ho už nemusíte natierať.
    Ak sa tá "hrčka" zhoršuje a začína vás pobolievať , doporučujem vám určite ísť k lekárovi čím skôr, treba odobrať kultiváciu, alebo vysať obsah....Určite by som to riešila, zrejme na tehotenstvo to vplyv nemá, avšak ak sa jedná o nejakú infekciu treba ju preliečiť.
    S pozdravom

Podobné otázky

  • Bolava hrcka

    , Autor: Veronika12345

    Dobrý večer pán doktor chcem sa spýtať medzi ohanbim a stehnom viac na ohanbi mam ako keby hrčku nie je bolava a ako keby tam bola tekutina. Pokúšala som sa to vytlačiť ale nejde to v decembri idem na poradňu ukážem to svojmu gynekolovy ale chcem sa spýtať môžem si na to niečo dať? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môže sa jednať iba o zápalnými folikul, ale takto bez vyšetrenia sa Vám bližšie objektívne vyjadriť neviem. Odporúčam navštíviť Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia stanoví diagnózu a určí ďalší postup.

  • bolava hrcka

    , Autor: rebelka

    Dobry den pani doktorka. Uz je to niekolko tyzdnov, co mam v tesnej blizkosti velkeho pysku pod kozou bolavu hrcku (boli ma na dotyk). Spociatku som tomu nevenovala velku pozornost, pretoze sa mi vedia sem-tam urobit po holeni v tejto oblasti bolave vyrazky, resp. zapalit tie vlasove vacky. Myslela som si, ze je to ten isty pripad. Avsak vyrazka sa nevytvorila - teda aspon nie na povrchu. Obavy by mozno neboli take velke, ale meska mi menstruacia uz 6.den a ja sa bojim, ci to nemoze mat nejaky suvis, pripadne, ak som tehotna, ci to nemoze uskodit nejako plodu??? Kupila som si aj 2 masticky (Bioderma Sensibio Forte a gafrovu mast s ichtamolom), bojim sa ich pouzit, ak som nahodou tehotna) S manzelom sa snazime uz 8mes o babatko a menstruacia mi takto nemeskava. V stredu sme objednani na spermiogram a konzultaciu do CAR, no rozhodli sme sa, ze tam pojdeme aj ked nevieme, ci sa nam podarilo otehotniet. Nad cim premyslam je, ci mam este predtym skocit ku svojej gynekologicke, alebo to pocka do stredy a necham sa pozriet v tom CAR? Dakujem za odpovede na moje otazky.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    ak idete na komplexné vyšetrenie teraz v stredu, spomeňte tento problém, nech sa to dovyšetruje.
    Ak však tam podstúpite len konzultáciu, určite chodťe ku gynekológovi
    S pozdravom