Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • kontrolné vyšetrenie

    , Autor: zmatena97

    Dobrý deň.
    Na začiatku apríla 02.04. 2014 mi bola diagnostikovaná Ureaplazma. Nakoľko som od 24.03-28.03 brala Ospen 1000- bola som na PNke s Angínou/, bol mi predpísaný Doxybene dve balenia po desať tabletiek (poslednú som užila 12.04. 2014 ráno)
    Keď som bola 17.04. u svojho gynekológa na preventívnej prehliadke, pýtala som sa aj na kontrolné testy-ster na Ureaplazmu. Poslal ma však za kožnou lekárkou ktorá mi na ňu robila test,aby som šla k nej na kontrolný ster, a že u neho sa to nerobí-zameriava sa na onkostery.
    Ku kožnej lekárke však na kontrolný ster nechcem ísť. Nemám k nej absolútne dôveru a nakoľko bola veľmi necitlivá nie len pri vyšetrení ale aj komunikácii. Mohla by som ísť na kontrolný ster k Vám/mohli by ste mi dať kontakt alebo adresu?
    Zároveň by som sa rada opýtať, ako dlho po preliečení sa má kontrolné vyšetrenie robiť.
    Ďakujem za odpveď!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    liečba by mala trvať dlhšie, to váš lekár zapezpečil v poriadku.Avšak neviem prečo by vám nemal urobiť kontrolný ster, pretože to je v kompetencii obvodného gynekológa, ak tak chodievate na preventívne prehliadky , mala by tam byť liečba i kontroovaná,
    nevidiím dôvod na kontrolu u kožnej lekáryk(ak teda neboli iné napr.kožné komplikácie).Ak ne ste so svojím lekárom spokojná, máte slobodné právo si vybarť iného obvodného gynekológa.
    kontrola by bola vhodnáí tak po1-2 mesiacoch.
    S pozdravom

Podobné otázky

  • Tekutina

    , Autor: Sandrusiik

    Dobry den pan doktor chcela by som sa opytat. Prvy krat sa mi stalo, ze som mala dlhu menstruaciu 9dni. Navstivila som gynekologa a ten mi povedal ze vidi v maternici trocha tekutiny, ktora tam nema byt. Poslednu menstruaciu som mala 9.5. A dnes 20.5. Som bola na vysetreni. Pan doktor mi povedal, ze to je asi prasknuta cysta, ale chcela by som sa opytat ake ine ochorenia by to mohli byt ak nie cysta. Caka ma kontrolne vysetrenie po nasledujucej menstruacii a velmi sa bojim, ze ta tekutina nezmizne. Dakujem vopred za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, voľnú tekutinu nevidel v maternici, ale v dutine brušnej, čo po prasknutí cysty nie je ničím neobvyklým. Štandardným postupom je kontrolné USG vyšetrenie po najbližšej menštruácii. Odsledujte si to.