Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Nakaza

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň,
    mojej priateľke bola diagnostikovaná nákaza chlamýdiou trach. Keďže som s ňou mal dlhodobý nechránený pomer, existuje možnosť, že nie som tiež infikovaný. čital som, že ide o vysoko infekčnú chorobu. Ďakujem za názor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    je to veľmi pravdepodobné,infekcia zväčša prebieha asymptomaticky, to znamená bez akýchkoľvek príznakov.

Podobné otázky

  • Hrčka v prsníku

    , Autor: adka25

    Dobrý deň chcem sa opýtať. Vo februári som bola na sone prsníkov pretože ma pobolieval pravý prsník. Zistili mi v pravom prsníku cystu ktorá má 8mm. Doktor mi nakázal prísť o pol roka na kontrolu. Tak som sa objednala na august.
    Len posledné dva týždne cítim taký divný pocit v prsníku aj sa mi zdá že je nejaký väčší (je pravda že ho mám od puberty väčší tak teraz neviem či to mám zo stresu a namyslam si to ) a nahmatala som si v okolí bradavky hrčku. Bola som u svojho gynekológa ten mi to pozrel a keď som sa ho pýtala že či to vyzerá na niečo vážne tak povedal že nie , ale že nech idem radšej na sono. Keď som mu povedala že som objednana až o dva mesiace že či sa nemám objednať skôr tak povedal že stačí v auguste. A predpísal mi agnucaston. Veľmi sa bojím nedokážem normálne fungovať stále na to myslím. Mohli v prsníku nastať nejaké výrazne zmeny od posledného sona ?
    Ďakujem za odpoveď
    Dovidenia

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak máte obavy, objednajte sa na USG prsníkov na skorší termín. Budete kľudnejšia. Ak ste mali v prsníku iba spomínanú 8 mm cystu a ostatný nález bol v poriadku, podľa mňa sa nemusíte obávať.

  • Krvácanie

    , Autor: Lamka

    Dobrý deň,

    Som rok po 2. Sekcii. Užívam od mája minulého roka Azaliu, pretože dojčim. Všetko bolo v poriadku avšak od februára mám problémy
    Najprv sa mi vysypal chrbát a svrbelo to. Potom po mesiaci som mala 1 deň hnedé špinenie. Asi týžden na to zas 5 dňové hnedé špinenie. Potom o týždeň krvácanie. Už krvácam 16 dní a posledné 2 dni sa to zintenzívnilo. Vyrázky zmyzli. Bola som u lekára 2x. Vraj mám všetko v poriadku tak mi nakázal vysadiť Azaliu. Myslíte, že by Azalia mohla toto spôsobiť po skoro 3/4 toka užívania?
    Na krvácanie mi nedal nič. Vraj to prejde same keď vysadim Azaliu. Sestrička mi pre istotu odobrala krv ci mi nechýba železo. Objednala som sa aj k obvodnej lekárke na vyšetrenie. Ďakujem za názor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, je možné, že opisované ťažkosti s krvácaním, či špinením spôsobuje hormonálna antikoncepcia. Medzi časté vedľajšie účinky patrí aj vznik akné, či vyrážky. Tiež by som sa priklonil k názoru vysadiť antikoncepciu. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • chlamydie

    , Autor: sonic

    Chcela by som Vas poprosit o radu. Mam dlhodobeho priatela a bola mi diagnostikovana nakaza chlamydiou trachomatis. Vysledky mojho priatela boli negativne. Prosim Vas, je mozne aby ma nakazil on, kedze ma negativne vysledky? Nemam ziadneho ineho intimneho partnera, co sa o mojom priatelovi neda povedat. Zistila som, ze sa kontaktuje aj s inymi zenami. Lekar mi nasadil uz druhy krat opakovanu mesacnu antibioticku lliecbu a kazadym mam pozitivne vysledky.
    Dakujem velmi pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    mohol vás nakaziť váš priateľ, či ex priateľ, ktorý síce má teraz negatívne výsledky (otázne je či naozaj), možno po preliečení a jeho imunitný systém bráni opakovanému nakazeniu. Zatiaľ čo u vás infekcia pretrváva.